woensdag 21 januari 2009

Rozijnenbrood uit de broodbakmachine #1










Mijn eerste avonduur met de broodbakmachine !

Omdat ik pas in de Appie bedacht dat ik een brood wilde gaan maken had ik geen recept bij de hand, vandaar het het een zeer makkelijke prefab mix is geworden voor rozijnenbrood van AH. Op deze manier broodbakken is echt te makkelijk! Voeg water en krenten toe en 2-3 uur later heb je een vers gebakken brood ! Ik vond het brood erg lekker geworden, het was lekker luchtig en smaakte echt naar rozijnenbrood. Mijn handen begonnen wel meteen te jeuken om meer ingrediënten toe te voegen, maar voor het eerste brood heb ik me braaf aan de verpakking gehouden.

Ingrediënten voor een klein brood:
- 300 gram broodmix
- 180 ml. water
- 150 gram rozijnen

Bereiden:
1. Doe het water in de bak van de broodbakmachine
2 Voeg de broodmix hieraan toe
3. Kies het juiste programma (klein brood, zoet, middenbruin)
4. Druk op start
5. Na ongeveer 15-30 minuten piept de broodbakmachine, het signaal om de rozijnen toe te voegen.
6. Wacht nog ongeveer 2 uur en het brood is klaar !
7. Vergeet niet de deeghaak uit het brood te verwijderen :)

Ik vond het echt verrassend makkelijk en ook nog eens erg lekker!
De volgende keer zeker een wat spannender recept :)

Tips:
- Prik geen luchtbellen door, dan stort het broodje een beetje in (zie foto).
- Zie rozijnenbrood uit de broodbakmachine #2 voor een helemaal zelfgemaakt rozijnenbrood.

3 opmerkingen:

  1. Zo, dat heeft de AH goed gedaan, 't was een lekker luchtig broodje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja deze mix gebruikte ik ook regelmatig tot het moment kwam dat het ineens niet meer in de schappen lag. Navraag leert dat het ook niet meer komt. Jammer jammer want het was echt voortreffelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja was een heerlijke broodmix.....maar verdwenen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */