Dit Recept van Jamie Oliver is even totaal wat anders. Kaneel door de pasta.. het klinkt wat vreemd maar smaakt verrassend goed! Zeker in combinatie met de tonijn en de frisse citroen.
De verse basilicum en Parmezaanse kaas maken dit gerecht helemaal compleet. Echt een klein feestje !
Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 scheutje olijfolie
- 1 rode ui, gepeld en fijngehakt
- 1 rode Spaanse verse peper, zaadjes en fijngehakt
- 1 theelepel kaneel
- 1 bosje vers basilicum alleen blaadjes
- 2 blikken van 400 g gepelde tomaten (goede kwaliteit zoals Jamie zegt)
- 1 blik van 300 g tonijn in olijfolie (van goede kwaliteit)
- Gemalen peper en zout
- 500 g rigatoni of penne (van goede kwaliteit)
- geraspte schil en het sap van een ½ citroen
- Een hand vol vers geraspte Parmezaanse kaas
Voorbereidingen:
- Rode ui pellen en fijn hakken
- Zaadjes uit de rode peper verwijderen en de peper fijnhakken
- Steeltjes van de basilicum afsnijden
- Laat de tonijn uitlekken en maak van de moot kleine stukjes
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap
- Rasp de Parmezaanse kaas
Bereiden:
1. Verhit de olijfolie in de pan en bak de uitjes, Spaanse peper en de kaneel 5 min. op matig vuur tot de uitjes glazig zijn.
2. Voeg de tomaten en de tonijn toe met een flinke snuf zout. Zet het vuur hoog. Druk de tomaten plat met een lepel.
3. Breng het mengsel aan de kook en houdt het hierna 20 minuten tegen de kook aan. Voeg naar smaak nog vers gemalen peper en zout toe.
4. Kook nu de pasta in ruim water met zout volgend de aanwijzing op de verpakking (al dente).
Bewaar wat van het kookvocht.
5. Voeg de pasta samen met de grof gesnipperde basilicum blaadjes, de citroen schil en het sap, de Parmezaanse kaas en een scheutje olie toe aan de tomaten-tonijn saus.
6. Roer alles goed door en voeg eventueel nog wat kookvocht toe.
7. Serveer de pasta direct.
Tips:
- Een bakje verse basilicum is wat weinig, koop een plant of gebruik 2 bakjes basilicum.
- Ook lekker met verse koriander
- Ik vond de kaneel smaak erg lekker en mocht naar mijn idee nog wel wat meer naar voren komen, een volgende keer zou ik voor 1,5 theelepel kaneel gaan.
- Zowel koud als warm te serveren, beiden erg lekker !Uit: Kook, Jamie Oliver
Heb deze gisteren gemaakt. Helaas was de verse basilicum op, tevens heb ik tomatenblokjes gebruikt ipv gepelde tomaten.
BeantwoordenVerwijderenOndanks dat was ie heerlijk! De kaneel, citroen, tomaten combinatie is echt heel erg lekker en verrassend!
Overigens ook niet duur, was €7,90 voor 3 personen (€2,63 p.p.)!
k snep het niet maar het ziet er wel lekker uit
BeantwoordenVerwijderenDeze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderenWas lekker
BeantwoordenVerwijderenWij vonden het niet lekker helaas...had er veel van verwacht. Smaken verschillen denk ik.
BeantwoordenVerwijderenJammer! Maar smaken verschillen zeker.
BeantwoordenVerwijderenHeb het vandaag gemaakt, precies volgens het recept en ik vond het heeeerlijk!
BeantwoordenVerwijderenHeel erg lekker en nog makkelijk ook! Wij maken het nu al voor de 2e keer binnen 21 week. Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenVandaag voor de 2e keer gemaakt en het was weer heerlijk! Femke bedankt! :)
BeantwoordenVerwijderen