donderdag 15 januari 2009

Pasta met gegrillde paprikasaus

Pasta elke keer anders !

Hmm, pasta! Het blijft mijn favoriet, ik zou het elke dag wel kunnen eten! Het leuke aan pasta is dat je er enorm mee kunt variëren. Neem nu deze pasta in gegrilde paprikasaus. De saus lijkt in eerste instantie op combinatie van rode pesto met tomaat, maar de smaak is echter totaal anders dan je verwacht; lekker pittig!

Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram penne
- 1 pot geroosterde paprika's
- 1 pot zwarte olijven
- 100 gram feta, in blokjes
- 200 gram spekjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels (pikant)paprikapoeder
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Benodigde tools: Staafmixer

Bereiden:
1. Kook de pasta in ruim water.
2. Bak de spekjes krokant in een koekenpan.
3. Doe de helft van de gegrilde paprika's in het bakje van de staafmixer en voeg de knoflook, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe. Pureer dit en proef of er nog wat peper en zout bij moet.
4. Snijd de andere helft van de paprika's in repen, de feta in blokjes en halveer de olijven.
5. Direct na het afgieten van de pasta roer je de gepureerde saus, spekjes, rest van de paprika's, feta en olijven door de pasta. De pan op het vuur zetten is niet nodig.

Tips bij dit gerecht:
- Pureer wat olijven mee voor een meer tapenade-achtige smaak.
- Leg in het kookwater enkele gekneusde teentjes knoflook of kook de pasta eens in bouillon. De smaak van de pasta is belangrijk bij dit gerecht.
- Deze pasta is erg geschikt om koud te serveren als pastasalade.
- Serveer deze pasta op een bedje van rucola of veldsla. Het vormt een mooi contrast met de rode saus en smaakt heerlijk.
- Laat de spekjes weg voor een vegetarische variant. Gebruik iets meer feta ter compensatie.
- Serveer met frisse Griekse salade (tomaat, komkommer, rood uitje, feta en wat olijfjes).

Uit: Allerhande 01-09, Albert Heijn

2 opmerkingen:

  1. Gisteren gemaakt. Best goed te doen, erg lekker en het ziet er, op de rucola, ook erg leuk uit. Ik heb het reecept voor 3 mensen gemaakt en in totaal 150 gram rucola gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je het recept hebt gemaakt! Gebruik zelf 75 gram rucola (1 zakje) per recept, omdat ik vind dat rucola het recept wat droog kan maken :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */