Ondanks het feit dat dit een stoofpotje is betekent dat niet dat je uren van tevoren je pannetjes op het vuur moet hebben staan! Nee, deze is voor je het weet klaar. Dit eenpansgerechtje zorgt voor weinig afwas en is lekkerder dan het eruit ziet. De broccoli wordt door het stomen in de bouillon erg smaakvol.
Ingredienten voor 2 personen:
- 200 gram kabeljauwfilet (diepvries)
- ca 500 gram broccoli (1 flinke stronk of 2 kleinere)
- een flinke ui
- 450 - 500 gram aardappeltjes in de schil, gehalveerd
- 1 blokje visbouillon
- 2 eetlepels (scherpe) mosterd
- 100 ml Blue band kookroom
Benodigde tools: Pan met deksel
Bereiding:
1. Snijd de ui in halve ringen.
2. Bak de aardappeltjes samen met de ui 5 minuutjes een beetje bruin in de pan.
3. Voeg vervolgens 200 ml water en een blokje visbouillon toe.
4. Snijd de broccoli in roosjes en leg deze op de aardappeltjes in de pan.
5. Zet de deksel op de pan en laat stomen tot de broccoli beetgaar is (ca 7-10 minuten).
6. Voeg dan de vis(in stukjes), kookroom en mosterd toe
7. Doe de deksel weer op de pan en laat de vis stomen. (ca 5-7 minuten)
8. Haal de deksel van de pan, breng op smaak met zout en peper en roer nog een paar keer goed om zodat het vocht een beetje kan verdampen en het een sausje wordt.
Tips:
- De tijd van dit stomen hangt af of je diepvriesvis al ontdooid is of niet. Ik heb hem tot nu toe altijd ontdooid maar dit is niet nodig.
maandag 19 januari 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten