Een lekker winters taartje uit de oven. Zuurkool met rookworst en paprika in een knapperig filodeeg korstje !
Ingerediënten voor 2-3 personen:
1 pak fillobladerdeeg
1 pak zuurkool (500 g)
2 rodepunt paprika’s
1 magere rookworst (250 g)
4 eetlepels olie
125 ml Blue band voor verrijken
1 pak fillobladerdeeg
1 pak zuurkool (500 g)
2 rodepunt paprika’s
1 magere rookworst (250 g)
4 eetlepels olie
125 ml Blue band voor verrijken
1 theelepel scherpe dijonmosterd
Bereiden:
1. Filodeeg in folie laten ontdooien (duurt ongeveer een uur, maar voorkomt uitdrogen van het deeg)
2. Oven voorverwarmen op 200 ºC
3.Zuurkool uit laten lekken in vergiet
4. Paprika + rookworst in stukjes snijden
5. Zuurkool, paprika, rookworst, crème fraîche en mosterd met elkaar mengen en op smaak brengen met peoer en zout.
6. Filodeeg uitvouwen envellen met olie bestrijken
7. Leg de vellen per 3 met overhangende rand in de quichevorm. Laat de volgende 3 vellen wat verspringen, zo ook de andere 3 vellen (1 vel overhouden)
8. Vul de quichevorm met het zuurkoolmengsel
9. Leg het laatste filodeeg vel 'kreukelig' over de vullig. Vouw de overhangende vellen 'kreukelig' naar binnen (zie foto 1)
10. Bestrijk de bovenkant van de taart met een beetje olie
11. Bak de taart in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
Tips:
- Bij gebruik van een milde mosterd kan je eventueel een chilipepertje toevoegen voor wat extra pit. Bij een scherpe mosterd is dit echter niet nodig!
- Wordt de bovenkant te snel bruin? Dek de ovenschaal af met een stukje aluminiumfolie.
Uit: Allerhande receptkaarten, Albert Heijn
Tips:
- Bij gebruik van een milde mosterd kan je eventueel een chilipepertje toevoegen voor wat extra pit. Bij een scherpe mosterd is dit echter niet nodig!
- Wordt de bovenkant te snel bruin? Dek de ovenschaal af met een stukje aluminiumfolie.
Uit: Allerhande receptkaarten, Albert Heijn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten