zaterdag 17 januari 2009

Frisse pasta met tomaat en ansjovis

Een pasta met pure ingredienten en een frisse smaak die direct aan de lente doet denken. Deze pasta is erg simpel en snel te maken. De kenmerkende smaak van de ansjovis maakt deze pasta uniek!

Ingredienten voor 2 personen:
- 250 gram verse ravioli of mezzelune
- 1 pakje tasty tom tomaten
- een blikje ansjovis (40 gram)
- 15 g verse basilicum
- 1 grote ui
- 2 flinke tenen knoflook
- 3 eetlepels kappertjes

Bereiden:
1. Laat de ansjovis in de pan smelten en voeg de ui toe.
2. Voeg na een minuut de gesneden teentjes knoflook toe.
3. Snijd de Tasty-tom tomaatjes in vieren en voeg ze na 2 minuten toe.
4. Laat het goed doorwarmen zodat het een beetje een sausje wordt maar de velletjes nog om de tomaatjes blijven.
5. Kook de (verse) pasta.
6. Voeg de pasta toe aan het mengsel en voeg vervolgens de basilicum en kappertjes toe. Even doorroeren en klaar!

Tips:
- Zongedroogde tomaatjes zijn geen toevoeging aan het recept.
- Hier ben ik van mening dat er niks extra's bij moet/kan. Meer ingredienten gaat ten koste van de pure smaak van het gerecht.

1 opmerking:

  1. Net gemaakt en hij was weer heerlijk! Viel ook goed in de smaak bij mijn huisgenoten!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */