Benodigdheden:
- Grillpan
- Aluminiumfolie
- Scherp mes
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 entrecotes
- 1 eetlepel olie
- 150 gram rucola
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- 600 gram zachte noedels
Voor de saus:
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels citroensap
- 2 theelepels poedersuiker
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepels versgeraspte gemberwortel
Bereiden:
1. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
2. Snij de bosui in ringen en rooster de sesamzaadjes.
3. Verhit de olie in de pan en bak hierin de entrecote aan beide kanten 3 minuten (rosé).
4. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminium folie om het te laten rusten (4 minuten)
5. Verwarm nu de noedels in dezelfde pan en voeg een paar theelepels saus toe zodat deze in de noedels kan trekken.
6. Snijd het vlees in dunne plakjes +/- 3 mm.
7. Verdeel de rucola over de borden.
8. Leg de noedels op de rucola en strooi hierover de bosuitjes.
9. Leg het vlees op de noedels en bedruppel het met de saus en strooi de sesamzaadjes eroverheen.
Tips:
- Voor de lauwwarme salade moet het vlees 10 minuten rusten in het aluminium folie en kunnen de noedels weggelaten worden.
- Voor een beetje extra pit kan er een gesnipperd rood pepertje bij (zonder zaadjes)
Uit: Kookschool De Oosterse Keuken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten