Heerlijke Indonesische Rendang !
Dit vleesgerecht ziet er qua kleur misschien niet het meest lekker uit, maar de smaak daarentegen is echt heerlijk ! Je proeft de liefde van het 2 uur sudderen. Vooral door het zakje AH excellent rendang saus wordt het echt smullen. Volgens het zakje moet je runderreepjes gebruiken en hoeft het geheel niet te sudderen. Zelf vind ik de variant met stoofvlees echt VEEL lekkerder. Het duurt even maar het is het meer dan waard ! En met een sudderplaatje hoef je maar af en toe naar je pruttelende pan te lopen om het geheel even door te roeren. Ideaal als je een dagje druk bezig bent thuis (studeren, wassen, schoonmaken) dan kan je jezelf aan het eind van de dag belonen met een heerlijk maaltje.
Ingrediënten voor 4 personen:
700 gram runderlappen (sucade of riblappen gaat ook prima!)
2 zakjes AH Excellent Rendangsaus
400 g Pandan rijst
400 g Pandan rijst
1 flesje kokosmelk
1 pak diepvries sperziebonen
1 pakje sajoer groente boemboe (conimex)
2 eetlepel geraspte kokos.
2 eetlepels olie
Rendang:
1. Snijd het rundvlees in blokjes van 2-3 cm.
2. Verhit boter in een hapjespan en bak het vlees hierin rondom bruin (hoeft nog niet gaar te zijn)
3. Voeg de 2 zakjes rendangsaus toe en roer alles door elkaar heen.
4. Plaats de sudderplaat onder de pan en sluit de pan af met een deksel.
5. Laat het geheel ongeveer 2 uur sudderen, roer om het kwartier het geheel even door.
Kokosrijst (laatste 30 min van stooftijd):
1. Doe de kokosmelk in een maatbeker (houd ongeveer 50ml achter) en vul de kokosmelk met water aan tot 1 liter
2. Breng het geheel aan de kook.
3. Voeg de rijst toe en roer het geheel nog even door.
4. Sluit de pan af met een deksel en laat de rijst op laag vuur 'droogkoken'
5. Haal de pan van het vuur, roer de rijst door en laat deze een kwartiertje staan.
Sajoer boontjes (laatste 5 minuten van de stooftijd):
1. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de speriebonen hierin 2 minuten
2. Voeg 200 ml water en de boemboe toe, roer het geheel goed door
3. Laat de boontjes met de boemboe 3 minuten goed doorkoken totdat er een wat dikkere saus onstaat.
Rendang: Na 2 uur sudderen is het vlees heerlijk mals geworden en is de intense rendangsmaak helemaal in het vlees getrokken. Voeg nu de achtergehouden kokosmelk en 2 eetlepel kokosrasp toe voor een extra kokosmaak.
Serveer de Rendang met de kokosrijst en de sajoerboontjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten