maandag 2 februari 2009

Kruidkoek met honing, gember en rozijnen















Kruidkoek met een oosters tintje
Dit keer een variatie op de originele kruidkoek, de honing-gemberkoek. Door een aantal ingrediënten te veranderen onstaat een heel andere soort koek. Ook deze variant was weer erg geslaagd, hij smaakt heerlijk kruidig. Het recept is erg makkelijk, het kan bijna niet misgaan!

Ingrediënten voor één kruidkoek in een cakeblik van 30 cm:
- 300 gram tarwebloem
- 1 zakje bakpoeder
- 250 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel koekkruiden
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2-3 cm verse gember fijngehakt
- 1 ei
- 2 volle eetlepels schenkstroop
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels citroensap
- 200 ml melk
- 200 g blanke rozijnen
- mespunt zout
- Kaneelsuiker (decoratie)

Bereiden:
1. Meng in een kom het bloem, bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden, kaneelpoeder en zout tot er geen klontjes meer in zitten.
2. Voeg de gehakte gember, het ei, stroop, honing en citroensap toe. Roer weer goed.
3. Voeg nu al roerend de melk toe, scheutje voor scheutje. Nu ontstaat er een glad deeg.
4. Voeg nu de rozijnen toe en roer weer goed.
5. Vet het cakeblik in, schep het deeg erin en garneer eventueel de kaneelsuiker.
6. Bak de kruidkoek gaar in 1 uur op 175 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */