woensdag 25 februari 2009

Pesto alla Genovese (groene pesto)

Zelfgemaakte pesto, zo gedaan!

Pesto altijd lekker, of je het nou op eet met stokbrood of door de pasta roert.
Pesto uit de supermarkt kan hartstikke lekker zijn, maar zodra je een keer zelf pesto gemaakt hebt wil je eigenlijk niet anders meer. Gelukkig is pesto maken helemaal niet moeilijk. Het enige wat erin gaat is flink wat basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, een beetje knoflook en natuurlijk wat olijfolie. Gebruik wel een staafmixer of keukenmachine, want anders ben je toch wel behoorlijk lang met de vijzel in de weer.





Ingrediënten voor 1 bakje pesto:
- 1 flinke bos/plant basilicum
- 50 gram geroosterde pijnboompitten
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (of Pecorino of een mengsel van beiden)
- 1-2 flinke tenen knoflook
- olijfolie
- beetje zout

Benodigdheden:
- Keukenmachine en staafmixer

Bereiden:
1. Pluk de blaadjes van de basilicum plant.
2. Doe deze samen met de geroosterde pijnboompitten, beetje zout en de knoflook in een kom/keukenmachine.
3. Maal alles tot een smeuïge massa.
4. Roer nu met de hand de geraspte Parmezaanse kaas erdoor.
5. Breng de pesto met olijfolie op de gewenste dikte.

Tip:
- Gebruik vers geraspte kaas, dus koop en blok en rasp de kaas vlak voor gebruik

2 opmerkingen:

  1. Ongelooflijk anders dan uit een potje. Pecorino heb ik zelf nooit geprobeerd. Zal het eens doen.

    Vind zelf de rucolapesto erg lekker. http://www.kookn.nl/pesto-van-rucola-heerlijk-op-en-door-bijna-alles/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heerlijk nu voor de 2de keer al gemaakt!!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */