zondag 8 februari 2009

Zalmlasagne















Lasagne met verse en gerookte zalm!


Als je van zalm houdt, zit je met deze lasagne sowieso goed. Makkelijk en snel te maken (voor 'n lasagne dan, want dat vergt altijd iets meer werk dan een pasta). Fris door de verse Roma tomaatjes. Echt een aanrader!

Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 uien
- 750 gram (Roma)tomaten
- 4 eetlepels rode pesto
- 1 bakje AH pastasaus Carbonara (versafdeling)
- een pakje verse lasagnebladen
- 200 gram gerookte zalm
- 250 gram verse zalm in dunne plakken
- 75 gram geraspte kaas

Bereiden:
1. Snipper de ui, snijd de tomaten in blokjes.
2. Fruit de ui en voeg na 3 minuten de tomaten toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
3. Roer de pesto en wat zout en peper door het tomatenmengsel.
4. Roer de carbonarasaus los met 5 eetlepels water.
5. Vet een ovenschaal in en leg op de bodem (ja, op de bodem) een vel lasagne.
6. Verdeel over dit vel 1/3 deel van het tomatenmengsel. Leg de helft van de gerookte zalm erop en verdeel dáár overheen nog 1/4 deel van de carbonarasaus.
7. Dek netjes af met lasagnebladen.
8. Schep weer 1/3 deel van het tomatenmengsel hierop. Leg alle verse zalm hierop en verdeel 1//4 deel carbonarasaus hierover. Dek weer af met lasagnebladen.
9. Schep de rest van het tomatenmengsel en de rest van de gerookte zalm hierop en dek weer af met lasagnebladen.
10. Schep op de laatste laag de rest van de carbonarasaus en verdeel de kaas hierover. Heb je nog plakjes tomaat achtergehouden, leg deze dan onder de kaas.
11. Zet gedurende 35 minuten in de oven bij 175 graden.

Tips:
- Gebruik je zalmsnippers? Dan kun je de snippers ook op het laatst door het tomatenmengsel roeren voor een snellere lasagne.
- 200 gram verse zalm volstaat ook, zeker voor de ovenschaal die ik gebruikte.
- De carbonarasaus van de versafdeling is erg lekker, maar als je geen AH in de buurt hebt kun je ook een carbonarasaus van een ander merk gebruiken.

Uit: Pasta Mama, Albert Heijn

4 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker! Wel een beetje vals gespeeld door de AH saus :p
    Jack

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze lasagne was echt lekker en een behoorlijke verwennerij!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vanavond kwam onze zoon eten en ik wilde een lekker ovengerecht maken. Ik ben niet zo'n ster, maar wat hebben we zaaaaalig gegeten.
    Een heerlijk recept van zalmlasagne.
    Ga snel kijken of jullie nog meer niet te moeilijke lekkere recepten hebben
    Groetjes
    Nicolien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Nicolien,
    Leuk om te horen dat het gerecht zo geslaagd was!
    Deze lasagne is en blijft ook erg lekker :)
    Hopelijk vind je nog meer lekkere en niet te moeilijke recepten !
    Groetjes Femke

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */