maandag 2 februari 2009

Een perfecte gemixte salade

Lekker anders door de chilipeper!

Maaltijd met weinig groenten gemaakt? Schijnt het zonnetje of heb je zin in iets fris? Dan is het tijd voor een heerlijke salade! Met de voorgesneden slazakken van tegenwoordig is een salade zo gemaakt, maar die standaard dressing van balsamicoazijn met olijfolie gaat toch ook wel vervelen. Daarom deze salade. Hij is niet zo fotogeniek, maar wel lekker. De combinatie chilipeper-rode ui zorgt dat je met een klein scheutje olijfolie af kunt als dressing. En zelfs dat scheutje olie kun je best vergeten. Dit recept voor 6 personen gaat met 4 personen ook makkelijk op.Ingredienten voor een grote bak salade (6 personen):
- 1 krop romeinse sla (of andere slasoort)
- 4 (tros)tomaten
- 1 chilipeper
- 1/2 rode ui
- 100 gram feta
- een half potje zwarte olijven
- theelepel grof zeezout
- scheut olijfolie

Bereiden:
1. Hak en was de sla.
2. Snijd de tomaten in kleine stukjes.
3. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak hem samen met de rode ui zeer fijn.
4. Snijd de feta in kleine stukjes; snijd de olijven in ringen (of halveer).
5. Hussel alles goed door elkaar, voeg het zeezout toe en vervolgens een scheutje olijfolie. Laat de salade het liefst even 10 minuutjes staan, zo trekken de smaken goed in.

Tips:
- Voor een snelle salade: gebruik voorgesneden sla.
- De zaadjes uit de chilipeper halen gaat makkelijk onder de kraan. Zo spoel je ze makkelijk weg.
- Gebruik echte feta ipv 'appetina' of 'saladekaas', dit komt de smaak echt ten goede! Je zou ook andere kaas kunnen gebruiken, bijvoorbeeld geitenkaas. Neem niet de honing variant, dit lijkt me niet lekker combineren met de chilipeper.
- Doe er niet teveel chilipeper in. Echt niet meer dan 1, ook al is het een kleine. Een te pittige salade is niet lekker; dan proef je helemaal niks meer van de ingredienten. Als je twijfelt, doe er dan een halve in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */