Heerlijk hartig borrelhapje
Deze hartige muffins heb ik al een aantal keer gemaakt. Elke keer met groot succes. Helaas zijn ze nog niet voorbij gekomen sinds deze kookblog actief is. Maar het recept wilde ik jullie niet onthouden. Dit is namelijk een zeer geschikt hapje voor als er bezoek komt. Het mooie is dat de muffins met een kwartiertje in de oven staan. Op de eerste foto zie je hele kleine muffins van ca. 2 cm doorsnede (hiervan haal je er ca. 18 uit 1 hoeveelheid deeg) en op de tweede foto zie je grote muffins (hiervan haal je er ca. 10 uit een dubbele hoeveelheid deeg).
Ingrediƫnten voor 12 kleine muffins:
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 1 dl melk
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 100 g Hollandse kruidenkaas, geraspt
- 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
- zout en (versgemalen) zwarte peper
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 1 dl melk
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 100 g Hollandse kruidenkaas, geraspt
- 3 bosuitjes, in dunne ringetjes
- zout en (versgemalen) zwarte peper
Benodigdheden:
- mini muffinplaat (12 holletjes van ca. 3 cm)Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de muffinplaat in.2. Doe het zelfrijzendbakmeel, het ei, de melk en de olie in een kom en roer alles tot een glad beslag.
3. Roer de kaas en bosuitjes erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.4. Schep het beslag in de muffinplaat.
5. Bak de muffins in het midden van oven muffins in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.6. Laat de muffins buiten de oven wat afkoelen
- Zowel koud als warm erg lekker!
- Lekker met een schepje mosterd door het beslag
- Gebruik ook een groot deel van het groen van de bosui, dit ziet er erg leuk uit.
- Voor een normale muffinplaat: Verdubbel het recept en laat 30-35 minuten in de oven staan.
- De Westfriese kruidenkaas is bij de grotere Ah ook te verkrijgen.
bron: ah.nl- Voor een normale muffinplaat: Verdubbel het recept en laat 30-35 minuten in de oven staan.
- De Westfriese kruidenkaas is bij de grotere Ah ook te verkrijgen.
Wij willen dit recept graag maken, maar vragen ons af wat hollandse graspte kruidenkaas is! Groetjes!
BeantwoordenVerwijderenHoi Cisca,
BeantwoordenVerwijderenHollandse kruidenkaas is een kaas met daarin kruiden verwerkt. Je kan de kaas vinden in de supermarkt of bij de kaasboer. Je koopt het als stuk, maar voor het recept moet je de kaas raspen. Zie de link voor een plaatje van Hollandse kruidenkaas.
http://www.eisengakaas.nl/files/.cache/93382fff31567584c824072c125cf4f4.png
Succes met het recept !
Groetjes Femke
Bedankt voor de snelle reactie! We hadden de AH al geprobeerd, maar niks gevonden. Morgen de kaasboer! Ik ben benieuwd naar het recept! Groetjes, Cisca
BeantwoordenVerwijderenKan de eisengakaas alleen maar in de 3 noordelijke provincies kopen
BeantwoordenVerwijderenWeet jij evt een andere vervanging die
op jou recept lijkt
joke
Beste Joke,
BeantwoordenVerwijderenIk denk dat je kruidenkaas bij bijna elke kaasboer wel kan halen.
Deze webshop op internet verkoopt het ook, ik zou dan voor de Toscaanse kruidenkaas gaan.
http://www.goudsekaasshop.nl/kruidenkaas
Ik denk dat je deze goed kan vervangen door normale kaas en het beslag kan kruiden met wat Toscaanse kruiden.
Succes ermee !
Groetjes Femke
Een hele goede tip Femke.
BeantwoordenVerwijderenBEDANKT!!!!!
Groetjes Joke
De Westfriese kruidenkaas is ook bij grotere AH's te koop, zie foto.
BeantwoordenVerwijderengeweldig, dat ik dit recept weer heb van de hartige kruidenkaasmuffins, ben door verhuizing het boek kwijt geraakt waar ze in stonden, ik maak ze met italiaanse kruidenkaas, verrukkelijk, onze kleinkinderen zijn er dol op, bedankt, gr. Oma Anneke
BeantwoordenVerwijderen