zondag 22 februari 2009

Yoghurt met gemarineerde mango en frambozen

Mango gemarineerd in gember en limoen
Een lekker, gezond, makkelijk en speciaal dessert, wat wil je nog meer! De mango en gember combineren verassend goed en maken dit nagerecht tot iets heel speciaals!

Ingredienten voor 4 personen:
- 2 rijpe mango's
- 1 bak diepvries frambozen
- 1 pak volle yoghurt
- 1 cm verse gember
- 1/2 limoen
- 2 eetlepels suiker











Bereiden:
1. Laat de diepvriesframbozen goed ontdooien.
2. Schil de mango's en snijd deze in blokjes.
3. Hak de gember in hele kleine stukjes.
4. Meng de gember met het sap van een halve limoen met de mango, laat dit 15 minuten marineren.
5. Doe de frambozen in een kom met de suiker en knijp de frambozen fijn tot een een soort puree.
6. Schep de mango in de glazen, schenk hierover de yoghurt, en hierop het frambozen mengsel.

Tips:
- Uiteraard ook heerlijk met verse frambozen, maar wel wat kostbaarder.
- Dit desssert kan gemakkelijk van de voren bereid worden. Zet de desserts afgedekt in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */