woensdag 4 maart 2009

Foodblog-event Maart: Koken met Alcohol


Bekijk de samenvatting van het Foodblog-event maart:
KOKEN MET ALCOHOL



Wijn-Bier-Cognac-Baileys-Martini-Cointreau-Wiskey-Wodka-Port-Jenever-Kalu
ha-Sherry-Amaretto-Sake-Mirin-Rum-Champagne-Likeuren-Gin-Advocaat-Calvados-Massala-.....?

Alweer de 10e editie van het Foodblog-event!
Het idee is dat zoveel mogelijk Nederlandstalige foodbloggers elke maand over één en hetzelfde onderwerp of thema schrijven. De gastweblog kiest het onderwerp. Wij hebben deze maand de eer om jullie gastvrouwen te zijn. We spreken de positieve verwachting uit dat er deze maand zoveel mogelijk foodbloggers iets zullen pos
ten met het thema:

"Koken met alcohol"

Nu nie
t meteen denken dat we alcoholist zijn. Er is flink wat drank in huis bij ons, maar alles met een hoger alcoholpercentage dan wijn beland in of door het eten! Waarom dan dit thema? Ten eerste omdat we zelf stiekem best vaak alcohol gebruiken bij het koken en dit erg lekker vinden. Daarom lijkt ons erg leuk om te zien hoe andere foodbloggers alcohol in hun recepten verwerken. Wat voor drank wordt er gebruikt en vooral wat voor recepten maak jij ermee? Het is een heel breed thema is waar iedereen wel wat mee kan. We zijn benieuwd naar jouw meest speciale recept waarin alcohol is verwerkt.

Leef je lekker uit, probeer eens wat geks en laat de rest van de Foodbloggers zien wat je allemaal kan met alcohol in je recepten! Voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, amuse, hapje, ijs, drankje of misschien wel unieke drank-spijs combinatie; Wij zijn erg benieuwd naar alle recepten en verhalen!

Hoe je mee aan het foodblog event?
- Beschrijf het recept en plaats het op je blog (liefst met een foto) en link naar dit bericht.
- Waarom maakt de toevoeging van alcohol dit recept zo bijzonder? Waarom gebruik je deze drank etc. Wees creatief!
- Plaats een reactie onder dit bericht of stuur een e-mail naar info(op)excellent-eten.nl met de link naar het recept.
- Heb je geen weblog en wil je toch meedoen? Stuur ons dan een e-mail met het recept (het liefst met een foto), dan zorgen wij dat je bijdrage verwerkt wordt in de samenvatting van deze maand.
- Stuur je recept in voor 31 maart 23.59 (per mail of onder dit bericht)

Vorige afleveringen van dit food
blog-event:
1. juni 2008: Picknicken bij Bianca van Bourgondie.nl
2. juli 2008: Tour de France op eetlog.nl
3. aug. 2008: Het eetbare strand met Mark van Kokend Water
4. sep. 2008: Kruiden, weer bij Bianca
5. okt. 2008: paddestoelen, weer bij eetlog.nl
6. nov. 2008: Pompoen, Edith Dourleijn op haar dagelijkse kookblog
7. dec. 2008: Cranberries Uit de keuken van Arden
8. jan. 2009: Het Lekkerste familierecept bij Mister Ooijer
9. feb. 2008: De culinaire reis naar het onbekende met Gabriella









Het foodblog-event van maart is helaas alweer ten einde, zie de de samenvatting voor het resultaat !

25 opmerkingen:

  1. Leuk onderwerp. Echt iets voor de studentes ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik doe mee! Afgelopen keer is het er bij in geschoten, maar deze maand moet het gaan lukken. Met alchohol koken is altijd lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Femke en Yvonne,
    super thema deze keer, ik hou van koken en ook wel van een drankje.
    Gisteren heb ik voor een etentje met vriendinnen een mega stapel pannenkoeken gebakken
    met gebakken appeltjes, slagroom, chocoladesaus en homemade jam, een echt snoepfestijn,
    met als toetje: Baileysmousse... Het recept is te vinden op: www.taartjes-a-la-floorabella.blogspot.com
    liefs Floor

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Femke en Yvonne.

    Grappig zo'n thema zal kijken wat ik kan doen heb al een ideetje. Moet het alleen nog uitwerken.
    Jullie horen het als het gelukt is.
    En nog belangrijker of het gesmaakt heeft.

    Groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo,

    Ik heb het thema gezien en vond heel leuk!.Ik zal proberen om mee te doen voor dat ik naar vakantie ga.

    ik wens jullie veel succes met het thema en hoop dat er veel bloggers met inspirerend recepten zich aanmelden.

    Groetjes!
    Emel

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo Femke en Yvonne,

    Leuk onderwerp. Ik ga proberen mee te doen.

    Groeten

    Martijn
    http://www.eetlepel.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Koken met alcohol: ik doe niets anders :-) Daar maak ik dan wel eens ongelukjes mee, zoals verbrande vingers, maar goed. Mijn eerste bijdrage voor dit mooie thema is een stukje kip met marsala(http://mrooijer.web-log.nl/mrooijer/2009/03/kip-in-een-saus.html). Er zullen er nog wel meer volgen. Houd jullie op de hoogte.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het kan toeval zijn, maar ook kismet; maar ik had de Gentse stoverij met bier al op tafel staan, dus bij deze! Ik vind trouwens ook oprecht dat de eerste gedachte bij 'koken met alcohol' een stoofpot moet zijn.

    http://mangerie.blogspot.com/2009/03/gentse-stoverij.html

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hi ladies,

    Op mijn site een beetje weinig recepten met alcohol want meestal kidsproof. Laatst had ik er wel eentje en die was geweldig. Zou zelfs tijdens een kerstdiner niet misstaan. Ook weer een stoofpot, ik sluit me helemaal aan bij Anzj!
    http://flavourites.punt.nl/index.php?r=1&id=450768&tbl_archief=0#450768

    Groetjes van Flavourites!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hey,

    Ik heb meegedaan en het recept is hier te zien http://www.culijo.nl/vleesgerechten_130_130 . Of klik op mijn naam, dan komt u er ook.

    Groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi,

    Hierbij mijn inzending voor dit event: http://www.brutsellog.nl/2009/03/14/slavinken-speciaal/ (Alleen de foto is een beetje donker). Lekker simpel, en toch erg lekker!

    Gr. Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  12. http://mrooijer.web-log.nl/mrooijer/2009/03/madeirasaus.html

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hier is mijn inzending:

    http://lekkerhapje.nl/2009/03/22/kip-in-saus-van-tequila-honing-en-limoensap/

    Helaas geen foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ha Femke en Yvonne,

    Al enige tijd geleden gepost op m'n weblog, maar nog steeds een hele lekkere:
    Rabarberflan met witte wijn
    http://www.majoh.nl/wplg/?p=577

    Groeten Rietje

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Bij koken met alcohol moest ik eigenlijk meteen aan een stoofschotel in bier denken. Bij deze een van mijn favorieten, hoewel het eigenlijk meer een najaarsreceptje is: geit in bokbier.
    (Klik op naam voor link).

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Cupcakejes met aquavit, zie: http://koken.karintempelaar.com/keuken2/2009/03/24/cupcakejes-met-aquavit/

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Mijn gebakken kalkoenfilet:
    http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2009/03/gebakken-kalkoenfilet-met-gedroogde.html

    En een heerlijke cake:
    http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2009/03/lumumbacake.html

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Een paastaart:
    http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2009/03/vanille-peren-paastaart-met-advocaat.html

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hee, hier, hallo op de valree mijn bijdrage:

    http://aantafelmettanja.blogspot.com/2009/03/koken-met-alcohol.html

    BeantwoordenVerwijderen
  20. He Ivonne en Femke,

    Dit is mijn bijdrage voor deze maand

    http://www.maaikevankessel.nl/2009/03/30/koken-met-alcohol/

    Groeten,

    Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hoi Ivonne en Femke,
    Nog effe op de valreep mijn posting. Je vindt het op
    http://kokenindebuurt.blogspot.com/2009/03/koken-met-drank.html

    groetjes
    Aranka

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Joepie!!! Ik ben klaar met mijn bijdrage...
    Hier de link van het hoofdartikel. De links met de recepten staan erin...

    http://mariekekookt.blog2blog.nl/39652/Koken+met+sherry.html

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Steak tartare met mosterd-biersaus?

    http://eetlog.nl/koken/steak-tartare-met-mosterdbiersaus-3d509.aspx

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Makkelijk en snel heerlijke (voor, hoofd en na)gerechten op tafel. http://www.helpikmoetkoken.nl

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */