Wijn-Bier-Cognac-Baileys-Martini-Cointreau-Wiskey-Wodka-Port-Jenever-Kaluha-Sherry-Amaretto-Sake-Mirin-Rum-Champagne-Likeuren-Gin-Advocaat-Calvados-Massala-.....?
Alweer de 10e editie van het Foodblog-event!
Het idee is dat zoveel mogelijk Nederlandstalige foodbloggers elke maand over één en hetzelfde onderwerp of thema schrijven. De gastweblog kiest het onderwerp. Wij hebben deze maand de eer om jullie gastvrouwen te zijn. We spreken de positieve verwachting uit dat er deze maand zoveel mogelijk foodbloggers iets zullen posten met het thema:
"Koken met alcohol"
Nu niet meteen denken dat we alcoholist zijn. Er is flink wat drank in huis bij ons, maar alles met een hoger alcoholpercentage dan wijn beland in of door het eten! Waarom dan dit thema? Ten eerste omdat we zelf stiekem best vaak alcohol gebruiken bij het koken en dit erg lekker vinden. Daarom lijkt ons erg leuk om te zien hoe andere foodbloggers alcohol in hun recepten verwerken. Wat voor drank wordt er gebruikt en vooral wat voor recepten maak jij ermee? Het is een heel breed thema is waar iedereen wel wat mee kan. We zijn benieuwd naar jouw meest speciale recept waarin alcohol is verwerkt.
Leef je lekker uit, probeer eens wat geks en laat de rest van de Foodbloggers zien wat je allemaal kan met alcohol in je recepten! Voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht, amuse, hapje, ijs, drankje of misschien wel unieke drank-spijs combinatie; Wij zijn erg benieuwd naar alle recepten en verhalen!
Hoe je mee aan het foodblog event?
- Beschrijf het recept en plaats het op je blog (liefst met een foto) en link naar dit bericht.
- Waarom maakt de toevoeging van alcohol dit recept zo bijzonder? Waarom gebruik je deze drank etc. Wees creatief!
- Plaats een reactie onder dit bericht of stuur een e-mail naar info(op)excellent-eten.nl met de link naar het recept.
- Heb je geen weblog en wil je toch meedoen? Stuur ons dan een e-mail met het recept (het liefst met een foto), dan zorgen wij dat je bijdrage verwerkt wordt in de samenvatting van deze maand.
- Stuur je recept in voor 31 maart 23.59 (per mail of onder dit bericht)
Vorige afleveringen van dit foodblog-event:
1. juni 2008: Picknicken bij Bianca van Bourgondie.nl
2. juli 2008: Tour de France op eetlog.nl
3. aug. 2008: Het eetbare strand met Mark van Kokend Water
4. sep. 2008: Kruiden, weer bij Bianca
5. okt. 2008: paddestoelen, weer bij eetlog.nl
6. nov. 2008: Pompoen, Edith Dourleijn op haar dagelijkse kookblog
7. dec. 2008: Cranberries Uit de keuken van Arden
8. jan. 2009: Het Lekkerste familierecept bij Mister Ooijer
9. feb. 2008: De culinaire reis naar het onbekende met Gabriella
Het foodblog-event van maart is helaas alweer ten einde, zie de de samenvatting voor het resultaat !
Leuk onderwerp. Echt iets voor de studentes ;)
BeantwoordenVerwijderenIk doe mee! Afgelopen keer is het er bij in geschoten, maar deze maand moet het gaan lukken. Met alchohol koken is altijd lekker.
BeantwoordenVerwijderenHallo Femke en Yvonne,
BeantwoordenVerwijderensuper thema deze keer, ik hou van koken en ook wel van een drankje.
Gisteren heb ik voor een etentje met vriendinnen een mega stapel pannenkoeken gebakken
met gebakken appeltjes, slagroom, chocoladesaus en homemade jam, een echt snoepfestijn,
met als toetje: Baileysmousse... Het recept is te vinden op: www.taartjes-a-la-floorabella.blogspot.com
liefs Floor
Hallo Femke en Yvonne.
BeantwoordenVerwijderenGrappig zo'n thema zal kijken wat ik kan doen heb al een ideetje. Moet het alleen nog uitwerken.
Jullie horen het als het gelukt is.
En nog belangrijker of het gesmaakt heeft.
Groetjes Jolanda
Hallo,
BeantwoordenVerwijderenIk heb het thema gezien en vond heel leuk!.Ik zal proberen om mee te doen voor dat ik naar vakantie ga.
ik wens jullie veel succes met het thema en hoop dat er veel bloggers met inspirerend recepten zich aanmelden.
Groetjes!
Emel
Hallo Femke en Yvonne,
BeantwoordenVerwijderenLeuk onderwerp. Ik ga proberen mee te doen.
Groeten
Martijn
http://www.eetlepel.nl
Koken met alcohol: ik doe niets anders :-) Daar maak ik dan wel eens ongelukjes mee, zoals verbrande vingers, maar goed. Mijn eerste bijdrage voor dit mooie thema is een stukje kip met marsala(http://mrooijer.web-log.nl/mrooijer/2009/03/kip-in-een-saus.html). Er zullen er nog wel meer volgen. Houd jullie op de hoogte.
BeantwoordenVerwijderenHet kan toeval zijn, maar ook kismet; maar ik had de Gentse stoverij met bier al op tafel staan, dus bij deze! Ik vind trouwens ook oprecht dat de eerste gedachte bij 'koken met alcohol' een stoofpot moet zijn.
BeantwoordenVerwijderenhttp://mangerie.blogspot.com/2009/03/gentse-stoverij.html
Hi ladies,
BeantwoordenVerwijderenOp mijn site een beetje weinig recepten met alcohol want meestal kidsproof. Laatst had ik er wel eentje en die was geweldig. Zou zelfs tijdens een kerstdiner niet misstaan. Ook weer een stoofpot, ik sluit me helemaal aan bij Anzj!
http://flavourites.punt.nl/index.php?r=1&id=450768&tbl_archief=0#450768
Groetjes van Flavourites!
Hey,
BeantwoordenVerwijderenIk heb meegedaan en het recept is hier te zien http://www.culijo.nl/vleesgerechten_130_130 . Of klik op mijn naam, dan komt u er ook.
Groetjes Jolanda
Hoi,
BeantwoordenVerwijderenHierbij mijn inzending voor dit event: http://www.brutsellog.nl/2009/03/14/slavinken-speciaal/ (Alleen de foto is een beetje donker). Lekker simpel, en toch erg lekker!
Gr. Anja
http://mrooijer.web-log.nl/mrooijer/2009/03/madeirasaus.html
BeantwoordenVerwijderenHier is mijn inzending:
BeantwoordenVerwijderenhttp://lekkerhapje.nl/2009/03/22/kip-in-saus-van-tequila-honing-en-limoensap/
Helaas geen foto's.
Ha Femke en Yvonne,
BeantwoordenVerwijderenAl enige tijd geleden gepost op m'n weblog, maar nog steeds een hele lekkere:
Rabarberflan met witte wijn
http://www.majoh.nl/wplg/?p=577
Groeten Rietje
Bij koken met alcohol moest ik eigenlijk meteen aan een stoofschotel in bier denken. Bij deze een van mijn favorieten, hoewel het eigenlijk meer een najaarsreceptje is: geit in bokbier.
BeantwoordenVerwijderen(Klik op naam voor link).
Cupcakejes met aquavit, zie: http://koken.karintempelaar.com/keuken2/2009/03/24/cupcakejes-met-aquavit/
BeantwoordenVerwijderenMijn gebakken kalkoenfilet:
BeantwoordenVerwijderenhttp://gabriellaskeuken.blogspot.com/2009/03/gebakken-kalkoenfilet-met-gedroogde.html
En een heerlijke cake:
http://gabriellaskeuken.blogspot.com/2009/03/lumumbacake.html
Een paastaart:
BeantwoordenVerwijderenhttp://gabriellaskeuken.blogspot.com/2009/03/vanille-peren-paastaart-met-advocaat.html
Hee, hier, hallo op de valree mijn bijdrage:
BeantwoordenVerwijderenhttp://aantafelmettanja.blogspot.com/2009/03/koken-met-alcohol.html
He Ivonne en Femke,
BeantwoordenVerwijderenDit is mijn bijdrage voor deze maand
http://www.maaikevankessel.nl/2009/03/30/koken-met-alcohol/
Groeten,
Maaike
Hoi Ivonne en Femke,
BeantwoordenVerwijderenNog effe op de valreep mijn posting. Je vindt het op
http://kokenindebuurt.blogspot.com/2009/03/koken-met-drank.html
groetjes
Aranka
Joepie!!! Ik ben klaar met mijn bijdrage...
BeantwoordenVerwijderenHier de link van het hoofdartikel. De links met de recepten staan erin...
http://mariekekookt.blog2blog.nl/39652/Koken+met+sherry.html
Steak tartare met mosterd-biersaus?
BeantwoordenVerwijderenhttp://eetlog.nl/koken/steak-tartare-met-mosterdbiersaus-3d509.aspx
Om (bijna letterlijk) vijf voor twaalf nog eentje:
BeantwoordenVerwijderenhttp://lekkerhapje.nl/2009/03/31/champignonsoep/
Makkelijk en snel heerlijke (voor, hoofd en na)gerechten op tafel. http://www.helpikmoetkoken.nl
BeantwoordenVerwijderen