Lekker een scheut cognac door de pasta!
Snel iets aparts op tafel zetten. Iets waarvan iedereen zal smullen, iets wat je niet dagelijks op je bordje krijgt. Maar toch staat het na een lange dag in no-time op tafel. Kan prima. Dit pastarecept is altijd een succes! Ik moet toegeven: ik gebruik een kant-en-klaar sauspotje, maar hij wordt zodanig gemodificeerd dat het niet meer herkenbaar is als zijnde kant-en-klaar sausje. Verras jezelf met dit gerecht!
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 400 gram pasta (AH Excellent...)
- 1 bakje 'Napolitana' pastasaus uit de koeling van ah, of een halve pot Bertolli rode pasta saus naar keuze.
- 150 ml Blue Band kookroom (flesje)
- 200 gram gerookte zalmsnippers
- 3 rode uien
- verse peterselie (helft van een zakje/naar smaak)
- 100 ml cognac
Bereiden:
1. Kook de pasta al dente.
2. Snipper de ui en fruit deze langzaam in wat olie.
3. Voeg dan de pastasaus toe en de helft van de peterselie.
4. Voeg de kookroom en cognac toe en laat de saus tot ca. de helft inkoken.
5. Voeg de zalmsnippers, al dente pasta en de rest van de peterselie toe.
6. Roer door en laat nog een minuutje zacht pruttelen. Serveer met een frisse salade!
Tip:
- Voeg eens een kleingesneden rode paprika toe.
zaterdag 21 februari 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hoi Yvonne,
BeantwoordenVerwijderenIk heb de pasta gemaakt maar het resultaat viel erg tegen. Kan het zijn dat de hoeveelheden in de ingredienten niet kloppen? Vind met name de 100 ml cognac nogal veel. Zelfs als je de saus helemaal in laat koken (en de alcohol vervlogen is) blijft de bitterheid van de cognac de smaak overheersen.