zaterdag 21 februari 2009

Muhammara

Muhammara; heerlijke brood-dip!

Deze heerlijke brood-dip, heb ik van het weekend gegeten bij een heel leuk restaurant in Amsterdam, Nomads. In dit restaurant begeef je je meteen bij binnenkomst in de sferen van het Midden-Oosten, compleet met wierrook, loungebanken en heerlijke Arabische gerechtjes; Mezzes. Een van de heerlijke mezzes was de Muhammara een dip van zongedroogde tomaten, walnoot en granaatappel. Heerlijk met pita- of turksbrood!

Ingrediënten:
- 100 gram zongedroogde tomaten in olie
of 2 geroosterde paprika's
- 100 gram walnoten
- broodkruim van 1 sneetje brood
- 1 eetlepel citroensap
- 1 kleine chilipeper zonder zaadjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels honing
- 2 eetlepels granaatappelsap
- snufje komijn
- snufje zout
- 1 eetlepel verse peterselie

Benodigdheden:
- Keukenmachine of staafmixer

Bereiden:
1. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Verwijder de pitjes uit de chilipeper en snijd de peper ook in kleine stukjes.
2. Verkruimel het brood en hak de walnoten in wat kleinere stukken.
3. Maal alle ingrediënten (behalve de peterselie) fijn tot een smeuïge massa.
4. Doe de muhammara in een bakje en strooi de gehakte peterselie erover.
5. Serveer met pitabrood of turksbrood.

Tips:
- Als het mengsel te droog is kan je wat extra olijfolie toevoegen.
- In plaats van met zongedroogde tomaten wordt deze dip ook veel met paprika's gemaakt. Gebruik dan 2 grote paprika's. Houd de paprika's boven het vuur en draai de paprika zodat alle kanten zwart worden. Verwijder de zwarte schil en de binnenkant van de paprika. Volg verder het recept zoals hierboven beschreven. Of koop een pot kant-en-klaar geroosterde paprika's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */