zondag 15 februari 2009

Snelle excellente curry

Met een beetje hulp van de Albert Heijn heb je in 15 minuten een curry op tafel!

Soms mag vals spelen met een pakje best. Om zelf een currypasta maken moet je naar de toko om flink wat ingrediënten te halen. In tegenstelling tot deze curry. Gewoon te vinden op de oosterse afdeling van de Albert Heijn in een glimmend zakje. Groenten en kip toevoegen en wat rijst koken; simpeler kan het niet! Hieronder de iets uitgebreidere versie die wat extra pittigheid krijgt door toevoeging van de Thai currypasta. Deze curry is niet te vergelijken met een curry waarbij je zelf kokosmelk moet toevoegen. Deze curry's blijven doorgaans veel te vloeibaar. Scroll naar de tips voor de ultra-snelle variant!

Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 g pandan rijst
- 2 zakjes AH Excellent currypasta
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 2 paprika's in grove stukken
- 250 gram AH Thaise roerbakmix
- 250 gram kastanjechampignons in vieren gesneden
- 1 uitje
- knoflook
- 2 theelepels Thai rode currypasta (potje)

Bereiden:
1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snipper de knoflook en ui en meng deze met de kip en een theelepel Thai currypasta in een kom.
3. Bak de kip met ui en knoflook met wat olie op hoog vuur in een wok.
4. Haal de kip uit de pan als hij gaar is en een beetje bruin. Leg op een bordje.
5. Wok nu in dezelfde pan de paprika, roerbakmix en champignons.
6. Voeg na ca. 3 minuten de zakjes AH Excellent currypasta toe.
7. Laat goed doorwarmen. Voeg de kip toe en warm nog 1 minuut door.

Tips:
- Voor een supersnelle curry: Laat de paprika en champignons achterwege en gebruik een 400 gram roerbakmix zak. Helemaal geen zin om te snijden? Koop voorgesneden kipblokjes.
- De pot Thai-curry kun je achterwege laten, maar zorgt wel voor extra pit in het gerecht.
- Vervang de kip eens door grote garnalen of cashewnoten. Met de groenten kun je ook goed variëren!

1 opmerking:

  1. Inderdaad een gemakkelijk en snel recept.
    De curry is echt heerlijk van smaak.
    Ik heb 1 theelepel DAILY redcurrypasta toegevoegd i.p.v. THAI currypasta (kon deze niet vinden) maar het werd toen echt bloedje heet en moest daarom een beetje suiker toevoegen.
    Kennelijk is deze van een heel andere samenstelling!
    De volgende keer ga ik het eerst maar eens proberen zonder currypasta toe te voegen.
    Het gerecht is werkelijk heerlijk en een echte aanrader!
    Karin.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */