dinsdag 24 februari 2009

Zuurkoolschotel met ananas en rozijnen














Winterkost uit de oven!
Eindelijk weer eens een Hollandse maaltijd op de blog, zuurkool! Lekker met gehakt, rozijnen, ananas en ambachtelijk gestampte aardappelen. Niks geen aanmaak puree.. echte piepers!

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1,2 kg kruimige aardappels
- 500 gram zuurkool
- 500 gram gehakt
- 1 blik ananas schijven
- 50 gram rozijnen
- 60 gram geraspte kaas
- 100 ml melk
- peper en zout
- 1 teentje knoflook

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
3. Rul ondertussen het gehakt en kruid het met wat peper, zout en de knoflook.
4. Laat de zuurkool uitlekken. Doe de zuurkool in een kom en ontwar de slierten een beetje met een vork.
5. Voeg de in stukjes gesneden ananas toe en de rozijnen. Probeer het alles een beetje door elkaar te mengen.
6. Giet de aardappels af en stamp ze met +/- 100 ml melk tot een mooi smeuïge puree.
7. Doe het gerulde gehakt in de ovenschaal. Leg hierboven op het zuurkoolmengsel.
8. Verdeel nu de aardappelpuree over de zuurkool. Maak de laag mooi egaal met de bolle kant van een lepel of een pannenlikker.
9. Strooi als laatste de geraspte kaas over de aardappelpuree.
10. Bak de zuurkookschotel in ca. 30 minuten goudbruin

Tips:
- In plaats van ananas kan je ook crème fraîche en bieslook door de zuurkool mengen. (Ons allereerste niet-pakjes recept van 5 jaar geleden)

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */