zaterdag 7 februari 2009

Risotto met kip en andijvieAndijvie en risotto: Fris versus romig


Dacht je dat andijvie alleen thuishoort in een stamppot? Ik geef toe; ik keek ook een beetje vreemd op toen ik dit gerecht voor het eerst voorgeschoteld kreeg. Helemaal nergens voor nodig! Dit recept bewijst dat met andijvie werkelijk meer mogelijk is dan een stamppot. Probeer het eens uit, het zal je aangenaam verassen. Smaakt nog beter dan dat het eruit ziet!

Ingredienten voor 4 personen:
- 400 gram risottorijst
- 1 grote ui
- 2 blokjes kippenbouillon
- 150 ml Blue Band finesse kookroom
- 500 gram andijvie
- 1 pot zongedroogde tomaten (Ć” 180g)
- 500 gram kipfilet
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels italiaanse kruiden
- peper en zout

Bereiden
1. Bak de ui met de knoflook in een wokpan tot ze glazig zijn.
2. Bak de risotto een paar minuten mee in de pan, voeg een scheutje extra olijfolie toe zodat het niet aanbakt.
3. Kook ca. 2 liter water en los de bouillonblokjes hierin op.
4. Als je nog wat witte wijn of droge vermouth (martini) bij de hand hebt, blus dan de risotto af met een glas hiervan. Als je dit niet hebt is het niet erg, voeg dan met een soeplepel eerste schep bouillon toe.
5. Ga door met het toevoegen van de bouillon aan de risotto en vergeet niet regelmatig in de pan te roeren. De risotto mag net een beetje onder water staan, maar niet teveel. Geduld is het sleutelwoord.
6. Snijd de kip in stukjes. Bak deze in een grote koekenpan met de knoflook en voeg de italiaanse kruiden toe. Als de kip gaar is leg je deze even apart op een bordje.
7. Doe de andijvie zak voor zak in dezelfde koekenpan waar je de kip in bakte. Andijvie slinkt flink.
8. Voeg de in stukken gesneden zongedroogde tomaat toe aan de andijvie, breng op smaak met peper en zout. Voeg de kip weer toe, laat even doorwarmen en deze pan is klaar
9. Ondertussen zal de risotto bijna klaar moeten zijn. Niet al het vocht hoeft toegevoegd te zijn. Als de rijst bijna klaar is, voeg je de kookroom toe.
10. Serveer het andijviemengsel bovenop de risotto.

Tips:
- Op het plaatje lijkt de risotto wat roze; dit komt omdat ik rode uien had gebruikt.
- Het lijken misschien veel stappen, maar als je het basisrecept van de risotto onder de knie hebt is het een simpel gerecht.
- Haal de andijvie van het vuur als hij mooi groen is. Het is zonde als je hem te ver door laat koken omdat de risotto nog niet klaar is. Dan kun je de pan beter even aan de kant zetten en weer doorwarmen als de risotto klaar is.

Gebaseerd op: Albert Heijn receptkaart, Albert Heijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */