JOUW FAVORIETE VEGETARISCHE GERECHT !
We zijn erg benieuwd naar iedereen zijn meest speciale, lekkere of culinaire vegetarische recept.
Zelf zijn we niet vegetarisch maar eten wel bewust wat minder vlees, want lekker eten hoeft niet altijd met vlees te zijn. En dat willen we laten zien met deze editie van het foodblog-event. Ons doel is om een mooie verzameling vegetarische recepten te verzamelen zodat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om een keertje vegetarisch te eten en zelfs ook heeeel erg lekker is !
Het thema is verder geheel vrij, dus we zijn erg benieuwd naar jullie favoriete VEGETARISCHE recept, of het nou een voorgerecht, hoofdgerecht of hapje is, verras ons maar !
Hierbij verklaren we het Vegetarische Foodblog-event voor geopend !
Hoe doe je mee aan het foodblog event?
- Iedereen kan meedoen !
- Beschrijf het recept en plaats het op je blog (liefst met een foto) en link naar dit bericht.
- Een korte beschrijving waarom dit JOUW favoriete VEGETARISCHE gerecht is.
- Plaats een reactie onder dit bericht of stuur een e-mail naar info@excellent-eten.nl met de link naar het recept.
- Heb je geen weblog en wil je toch meedoen? Stuur ons dan een e-mail met het recept (het liefst met een foto), dan zorgen wij dat je bijdrage verwerkt wordt in de samenvatting van deze maand.
- Stuur je recept in voor 28 februari 23.59 (per mail of onder dit bericht)
Vorige thema's van het Foodblog-event:
- januari 2010: "Streekgerechten" bij Silkes Kookhoekje
- december 2009: Alberto van Lekker Hapje met “Lepel is voor soep”
- november 2009: “Rock ‘n roll!” bij Juuth.nl
- oktober 2009: Sabina Kookt! spiced it up met “Sugar ‘n Spice (and everything nice)”
- september 2009: Maaike van Kessel kwam in een “inmaakmania“
- juli 2009: “Recepten voor een krappe beurs” bij Marjoke
- juni 2009: Gabriella is “creatief met aardappelen”
- mei 2009: “Barbecueën” met De Ruijsbroekjes
- april 2009: “Koninginnedag” met Maaike van Kessel
- maart 2009: “Koken met alcohol” op excellent-eten.nl
- februari 2009:“De culinaire reis naar het onbekende” met Gabriella
- januari 2009:“Het lekkerste familierecept” bij Mister Ooijer
- december 2008: “Cranberries” Uit de keuken van Arden
- november 2008: “Pompoen”, Edith Dourleijn op haar dagelijkse kookblog
- oktober 2008: “Paddenstoelen”, weer bij eetlog.nl
- september 2008:“Kruiden”, weer bij Bianca
- augustus 2008: strand met Mark van Kokend Water
- juli 2008: “Tour de France” op eetlog.nl
- juni 2008: “Picknicken” bij Bianca van Bourgondie.nl
Leuk idee!!! Ik hou eingelijk een kraampauze op mijn blog, maar ik probeer met dit event mee te doen.
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Gabriella
Goed plan! Ik zal weer eens meedoen, ondanks gipskorset en revalidatie na gebroken rug. Vegetarische soepjes genoeg. Voedzaam, smakelijk, verrassend.
BeantwoordenVerwijderenhttp://veglog.be/2010/01/26/geurige-curry
BeantwoordenVerwijderenSinds enkele dagen mijn lievelingsgerecht. De beste curry die ik ooit op mijn bord kreeg en nog niet eens zo moeilijk te maken.
Leuk!
BeantwoordenVerwijderenIk moest even zoeken voor een vegetarisch recept.. Maar ik heb het gevonden.
http://webbyishere.nl/?p=806
Broccoli met hazelnoten en sojasaus.
Een makkelijk en lekker gerecht en zeker een aanrader als je eens wat anders wilt met je broccoli!!
Wat een leuk idee om zo favoriete vegetarische gerechten bij elkaar te krijgen en ideeën op te doen. Het mijne is:
BeantwoordenVerwijderenhttp://dailystuffandmore.blogspot.com/2010/01/kerrierisotto-met-appel-en-ei.html
Ik heb niet één favoriet vegetarisch recept, maar veel. Dus kies ik voor iets nieuws, dat past bij mijn historisch culinaire achtergrond. Eerste aflevering vandaag op www.spinazieacademie.nl/landentuinbouw
BeantwoordenVerwijderenWordt vervolgd.
Ik heb net een post gemaakt met een lekker vegetarisch recept met de volgende link http://www.frogbites.nl/tuinbonen-en-erwten-op-toast/
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Simone
Hallo dames,
BeantwoordenVerwijderenHierbij mijn deelname voor deze maand:
http://silkeskookhoekje.wordpress.com/2010/02/16/foodblog-event-mezze-met-gegrilde-halloumi-en-falafel/
Voor de verandering eens een keer ruim op tijd:
BeantwoordenVerwijderenTagliatelle met champignons, aubergine en blauwe kaas
Hi Femke en Yvonne,
BeantwoordenVerwijderenBij deze een heerlijke salade van avocado, radijs en kaas voor het event van februari. Misschien wat zomers voor deze maand maar lekker in ieder geval. We werken nog aan een main course :)
http://www.kookn.nl/salade-met-radijs-avocado-en-kaas/
Ik ben eigenlijk wel van het vegetarisch koken. Maar dan wel van vegetarisch met spekjes of hammetjes en zo. Hier een lekker recept voor spruitjes met kastanjes. Voor vegetarisch laat je dus de beenhammetjes weg.
BeantwoordenVerwijderenVergeet ik toch de link er in te plakken. Spruitjes met kastanjes dus.
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.jeroencoert.nl/wblog/?p=653
Hoi excellent-eten,
BeantwoordenVerwijderenik doe mee met het event.
Mijn blogrecept:
http://cecilekooktvoorjou.blogspot.com/2010/02/ongelofelijk-vega-gerecht.html
De link naar jullie bericht staat onderaan!
Groetjes,
Cecile Hannen
http://cecilekooktvoorjou.blogspot.com
Leuk. Het is toch wel een bijzonder initiatief, dat FBE, dus voor deze maand stuur ik jullie mijn GLAMORGAN WORSTJES; heerlijke kruidige kaasworstjes met een knapperig korstje. En ja, vleesloze worstjes.
BeantwoordenVerwijderenhttp://mangerie.blogspot.com/2010/02/glamorgan-worstjes-ii.html
Leuk initiatief. Mijn recept valt ook onder de noemer vegetarisch. Ik weet niet of het mijn favoriete is, er zijn er namelijk zo veel. Dit recept is wel erg fijn in de winter. Witlof met streekkaas en Orval bier.
BeantwoordenVerwijderenhttp://deverstandigekock.wordpress.com/2010/02/09/witlof-met-bier-en-montfoortse-kaas/
Mijn bijdrage aan het foodblogevent is nu te lezen op www.spinazieacademie.nl/landentuinbouw
BeantwoordenVerwijderenHet is een geitenkaassoep, een glutenvrije en koemelkvrije variant op de Parmesan Soup waar ik 7 februari over schreef, de soep die de Amerikaanse schrijver J.D. Salinger kon aanbevelen.
Wat zijn er trouwens veel leuke en gevariëerde inzendingen! Prachtig.
hallo, ik heb sinds kort de foodblogs ontdekt en ik vind het leuk om mee te doen met het volgende recept: http://watatenwijvandaag.blogspot.com/2010/02/preisoep-met-een-dekseltje.html
BeantwoordenVerwijderenHet is een lekkere soep en het ziet er heel feestelijk uit door het bladerdeeg dekseltje. Bovendien is het makkelijk om te maken.
groetjes,
Tonia
Hopelijk nog niet te laat?! Dit recept is namelijk echt heel erg lekker en staat in de oven terwijl je lekker de handen even vrij hebt:
BeantwoordenVerwijderenhttp://companyinmykitchen.blogspot.com/2010/02/foodblog-event-februari-vegetarisch.html
Zo te zien hebben jullie heerlijk veel vegetarische recepten verzameld. Geweldig; daar kan iedereen van genieten.