zondag 30 mei 2010

Jamie's carbonara met worstjes en courgette

Toscaanse Carbonara
Een tijdje terug schreef ik al over de Jamie Oliver ap - 20 minute meals. Twee maanden later ben ik nog steeds erg positief, in de tussentijd zelfs weer een update gekregen met 5 heerlijke recepten!

De reden dat ik regelmatig een recept van deze ap maak is dat ik hem altijd bij de hand heb. Sta je een keertje inspiratieloos in de supermarkt dan pak je even snel de ap erbij en heb je zo een heerlijk recept te pakken. Erg makkelijk dus en ook nog eens erg lekker ! Tot nu toe nog geen missers gehad.

Zo heb ik deze heerlijke pasta carbonara al verschillende keren gemaakt, echt een toppertje!

Inmiddels als wel wat aanpassingen gedaan, maar de basis is erg goed. Hierbij mijn variant met de Toscaanse worstjes (met mozzarella!) van de Albert Heijn. De worstjes zijn erg lekker gekruid en geven deze carbonara echt een heerlijke smaak !

Ingrediënten voor 5 personen:
- 500 gram linguine of andere lintpasta
- 2 schaaltjes Toscaanse worstjes
- 100 gram gerookte bacon, plakken
- 4 eieren
- 1 grote courgette
- 1 potje Blue Band Finesse
- 50 gram Parmezaanze kaas
- 1 citroen
- 1 bosje platte peterselie
- olijfolie
- versgemalen peper en zout

Bereiden:
1. Snijdt de worstjes open en haal het vlees uit het velletje. Snijdt het vlees van de worstjes in blokjes en de plakken bacon in reepjes.
2. De courgette in plakken snijden van ca. 0,5 cm en snijdt deze daarna in vieren.
3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de worst in ca. 5 minuten gaar. Voeg daarna de bacon en de courgette toe en bak deze ca. 3 minuten mee en zet daarna de pan apart.
4. Kook nu de pasta volgende de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
5. Ondertussen de eieren scheiden en de eierdooier bewaren. Meng de eierdooiers met de Blue Band en roer goed.
6. Rasp de Parmezaanse kaas en schil van de citroen en meng met het ei mengsel. Houdt wat van de Parmezaanse kaas apart voor de garnering.
7. Hak de blaadjes van de peterselie fijn en roer bijna alles door het ei mengsel, houdt ook hiervan wat apart voor de garnering,
8. Voordat je pasta af giet een kopje van het kookvocht apart houden. Giet de hete pasta bij de eiersaus en roer goed.
9. De pasta met de saus weer bij de pan met de worstjes voegen en terug op het vuur zetten. Alles snel verhitten en goed roeren, voeg wat van het kookvocht toe om een mooie saus te maken. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveer de pasta carbonara met wat Parmezaanse kaas en verse peterselie. Lekker met een salade !

Tips:
- Rauwe eieren en salmonella ?! Om er zeker van de zijn dat de pasta wel salmonella vrij is kan je de temperatuur meten nadat de eieren zijn toegevoegd. Boven de 65 graden zijn de eieren warm genoeg en kan je zonder zorgen genieten van deze heerlijke pasta.
- Boen de citroen goed schoon voor het raspen.
- Naar smaak kan je ook een anders soort worst gebruiken.

2 opmerkingen:

  1. Klinkt erg lekker. Die worstjes van AH ga ik ook eens proberen in dit recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit recept ook uitgeprobeerd en het was weer voortreffelijk!!!
    Wederom bedankt
    Groetjes Wil

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */