woensdag 18 februari 2009

Brood met geitenkaas, aardappel en bosui















Gevuld brood, lekker bij een kop soep !

Op dit brood was ik meteen verliefd, al bij de eerste keer dat ik het zag. Dit brood is een typisch geval van: doe allemaal lekkere dingen bij elkaar, en het wordt gegarandeerd lekker! Helaas heb ik het recept niet zelfbedacht (bron: Culinette), maar zelfs dat kan de pret niet drukken van dit heerlijke brood! Dit brood, wat eigenlijk bijna geen brood meer is te noemen, is erg makkelijk te maken. Met 15 minuten ligt het al in de oven. Het brood is behoorlijk zwaar, maar daarom zeer geschikt voor bij de avondmaaltijd, zoals bij een kop soep of een lekkere salade. Een echte aanrader !

Ingrediƫnten voor 1 brood:
- 175 gram kruimige aardappelen
- 175 gram zelfrijzendbakmeel
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel tijm
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 150 gram harde geitenkaas, in blokjes
- 1 ei
- 2 eetlepels melk
- 3 flinke scheppen huttekase
- 1 theelepel grove mosterd

Benodigdheden:
- rasp
- bakpapier/ bakplaat

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 190 graden
2. Rasp de aardappelen boven een grote kom.
3. Voeg het meel, zout, cayennepeper, tijm, bosui en, huttekase en 2/3 van de geitenkaas toe en roer alles goed door elkaar.
4. Klop het ei samen met de mosterd in een kommetje.
5. Voeg het eimengsel en de melk toe aan het 'deeg'. Roer alles goed door elkaar. Het deeg hoort vrij droog te zijn en eigenlijk niet echt op deeg te lijken. Het is meer een soort samengeklont mengsel (zie 1e foto).
6. Leg het deeg op de blakplaat en vorm er een brood van met je handen.
7. Steek de overgebleven blokjes geitenkaas in het deeg. Bestrooi het brood met wat bloem.
8. Bak het brood in 45-50 minuten bruin in de oven.
9. Laat het brood voor gebruik nog wat afkoelen op het rooster.

Tips:
- Het 'deeg' hoort niet op een glad deeg te lijken, voeg daarom niet meer vocht toe.
- Druk het deeg niet te veel aan, daar wordt het brood erg massief.
- Voeg naar smaak wat meer tijm en mosterd toe, kan het brood makkelijk hebben.
- Ook erg lekker met volkoren meel (gebruik dan wel een theelepel bakpoeder om het deeg te laten rijzen)
- Rauwe aardappel door het deeg klinkt misschien wat raar maar smaakt erg lekker, na 45 minuten in de oven is de aardappel helemaal gaar.
- Gebruik bij voorkeur een bakplaat om het brood op te bakken, zo wordt het brood ook aan de onderkant lekker knapperig.

3 opmerkingen:

  1. En zo ondek ik steeds weer van die prachtige kooklogs! Ga zo door want dit ziet er echt geweldig uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit broodje zorgt ervoor dat brood met soep absoluut geen karige maaltijd is!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */