Winterkost.
Heerlijk al dat Hollandse eten met dit koude weer ! We gaan dus gewoon door op de oer-Hollandse toer met een ouderswets stoofpotje, hachee.
Lekker met rodekool en aardappelpuree.
Het leuke van dat winterse eten is dat het helemaal niet moeilijk is om te maken, vaak alleen een kwestie van een beetje geduld, net als voor deze hachee, 2 uurtjes wachten en smullen maar !
Zo zeggen we maar weer: 'Lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn' :)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 750 gram rib-runderlappen
- 25 gram roomboter
- 3 grote uien
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 3 eetlepels rode-wijnazijn
- 1 eetlepel appelstroop
- 1 blokje vleesbouillon
- plak ontbijtkoek van ca. 1 cm dik
Bereiden:
1. Snipper de uien en fruit deze in de roomboter op laag vuur in ca. 5 minuten
2. Dep het vlees droog en snijdt het in blokjes.
3. Bestrooi het vlees met peper en zout en meng goed. Strooi daarna 2 eetlepels bloem over het vlees en meng goed zodat het vlees bedekt is met een dun bloemlaagje.
4. Bak het vlees samen met de uien totdat het rondom mooi bruin is.
5. Voeg nu 400 ml water, het boullionblokje, laurierblaadjes, de kruidnagels, rode wijn azijn en appelstroop toe. Zorg ervoor dat het vlees net onder water staat.
6. Zet het vuur laag en laag en de stoof de hachee in circa 2 uur gaar.
7. Verkruimel de ontbijtkoek en roer deze door de hachee om zo de saus te binden.
8. Breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk !!
Serveer de hachee (eventueel in een klein pannetje) met rodekool (met appeltjes) en aardappelpuree.
Tips:
- Pas op met de toegevoegde kruidnagels en laurierblaadjes, probeer ze eruit te vissen.
- Door het vlees door de bloem te halen zal het mooi bruin bakken en de saus beter binden.
- Door de toevoeging van azijn zal het vlees extra zacht worden tijdens het stoven.
Bron: Allerhande 12 2009
http://www.lecreuset.co.uk/en-us/Whats-New/Mini-Cocotte-Cookbook/
woensdag 27 januari 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten