donderdag 12 maart 2009

Pittige Japanse noedels

Wokken: snel, lekker en gezond!

Zo ook deze Japanse wokschotel.
Met een half uurtje heb je een heerlijk gerecht op tafel staan! En dat is inclusief de enorme berg groente hakken, waar trouwens verrassend weinig van over blijft.

De noedels zien er redelijk kaal uit, maar het heerlijke sausje van sake, sojasaus, chilisaus en een gedroogd pepertje geven de noedels veel smaak. Het sausje trekt alleen in de noedels waardoor je het niet meer ziet.





Ingrediënten voor 4 personen:
- 600 gram zachte/voorgekookte noedels
- 300 gram kipfilet
- 3 bosuitjes
- 1 rode paprika
- 200 gram shii-takes
- 1 paksoi
- 100 gram taugé
- 1 bosje koriander

Sausje:
- 2 eetlepels sake
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels zoete chilisaus
- 1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld

Bereidingstijd:
Voorbereiden: 15 minuten (groenten snijden)
Bereiden: 15 minuten

Bereiden:
1. Snijd de kipfilet in blokjes
2. Snijd de groenten klein. bosui in ringetjes, de paprika in reepjes, de shii-takes in stukjes en de paksoi in reepjes en de koriander fijnhakken.
3. Maak de zachte noedels voorzichtig los.
4. Bak de kip in wat olie gaar.
5. Voeg de bosui, de paprika en de shii-takes toe en laat ze 3 minuten meebakken.
6. Voeg n u de noedels, de paksoi en de taugé toe en schep alles goed door elkaar.
7. Roer alle ingrediënten voor het sausje door elkaar en voeg dit toe aan de noedels.
8. Roer alles goed door elkaar en serveer de noedels met flink wat koriander erover (naar smaak)

Tip:
- Lekker pittig? Je kan ook een fijngehakt vers pepertje toevoegen (zonder pitjes). Zorg dat het niet te heet wordt, dat is zonde.

3 opmerkingen:

  1. Je kunt ook de kip een paar uur van tevoren marineren met sojasaus, peper/sambal (en sake? dat weet ik niet of dat handig is). Gegarandeerd nog lekkerder!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede tip!
    Ga ik zeker doen de volgende keer :)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */