zondag 22 maart 2009

Salade: Caprese

Salade van tomaat, mozzarella en basilicum!

Mijn favoriete salade is toch wel een lekkere Caprese. Fris, romig en afwisselend. Toch erg simpel te maken. Het is zeker aan te raden grof zeezout aan te schaffen voor dit gerecht.

Ingrediënten voor 4 personen:
- 5-6 tomaten
- 2 bollen (buffel)mozzarella
- 1 bos basilicum, alleen de blaadjes
- 1 theelepel grof zeezout
- vers gemalen peper
- scheutje olijfolie


Bereiden:
1. Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes.
2. Leg om en om tomaat, mozzarella en basilicum in een schaal.
3. Bestrooi met het grove zeezout, olijfolie en vers gemalen peper.

Tips:
- Bij deze salade geldt: Hoe beter de kwaliteit van de ingrediënten, hoe lekkerder het wordt.
- Ook lekker met balsamico-azijn eroverheen gesprenkeld, of op een bedje van rucola!
- De salade op de foto is voor twee personen gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */