zondag 22 maart 2009

Basis tomatenpasta

Een snel, simpel en smakelijk recept voor twee.

Deze pure pasta mag dan erg eenvoudig zijn; De smaak is er echt niet minder om. Dit is een basispasta die goed is uit te breiden met wat je maar wilt. Onderaan bij de tips staan enkele suggesties. Nog een fijn voordeel: Deze pasta staat binnen 20 minuten op tafel!

Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram koelverse spaghetti
- 1 blik tomatenblokjes á 400 gram
- 1 Spaanse peper
- een flinke bos basilicum
- 50 gram vers geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas
- 3 teentjes knoflook

Bereiden:
1. Snijd de knoflook in plakjes, de chilipeper met pitjes in ringen en hak alleen de stelen van de basilicum fijn. Bak dit langzaam 5 minuten in wat olie.
2. Voeg nu de tomatenblokjes toe. Laat zachtjes pruttelen.
3. Kook de verse pasta gaar.
4. Roer de helft van de basilicumblaadjes en de spaghetti door de tomatensaus.
5. Serveer met de andere helft van de basilicumblaadjes en de geschaafde Parmezaan.

Tips:
- Maak de pasta specialer door spinazie en geitenkaas of garnalen, rucola en citroensap toe te voegen.
- Breid je de pasta niet uit, serveer hem dan met een lekkere Salade Caprese.
- Houd je niet zo van pittigheid? Verwijder dan de pitjes uit de chilipeper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */