Ik zou elke dag wel risotto kunnen eten! Niet alleen omdat ik het zo verschrikkelijk lekker vind, maar ook omdat je er zo goed mee kan variëren.
De reden dat ik niet elke dag risotto eet is dat ik vind dat het wel een beetje bijzonder moet blijven. Want risotto is voor mij elke keer een feestje, en het moet natuurlijk niet elke dag feest zijn.
Deze risotto met tomaat, spinazie, pijnboompitten en rauwe ham was weer erg geslaagd!
Ingrediënten voor 5 personen:
- 500 gram risottorijst
- flinke scheut Martini
- flinke scheut Martini
- 1 blik tomatenblokjes
- 50 gram pijnboompitten
- 1 bakje cherrytomaatjes
- zak verse spinazie (400 gram)
- 2 rode uien
- 1 teen geperste knoflook
- 120 gram Cobourger rauwe ham
- 1 liter kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes)
- 25 gram roomboter
- 1 gedroogd chilipepertje
- 75 gram Parmezaanse kaas (snippers of geraspt)
- 1/2 citroen
Bereiden:
1. Snipper de ui en fruit deze op zacht vuur. Rooster de pijnboompitten en snijd de ham in snippers.
2. Zet de pan met bouillon op het vuur en breng deze aan de kook.
3. Voeg de risotto rijst toe bij de uien en bak de rijst tot deze een beetje glazig wordt.
4. Blus de rijst af met een flink scheut Martini.
5. Wanneer de Martini bijna verdampt is kunnen de tomatenblokjes worden toegevoegd samen met een flinke schep bouillon. Verkruimel het chillipepertje boven de risotto en roer alles goed door.
6. Roer de risotto voortdurend en steeds als het vocht bijna is opgenomen doe je er weer een flinke soeplepel bouillon bij.
7. Doe dit net zolang tot de risotto bijna gaar is.
8. Roer de boter, kaas en de halve uitgeknepen citroen door de risotto
9. Meng nu de spinazie beetje bij beetje met de risotto zodat deze kan slinken.
10. Als alle spinazie door de risotto geroerd is kunnen ook de tomaatjes worden toegevoegd.
11. Voeg als laatste de geroosterde pijnboompitten en de gesneden ham toe. Breng op smaak met peper en zout.
- 1/2 citroen
Bereiden:
1. Snipper de ui en fruit deze op zacht vuur. Rooster de pijnboompitten en snijd de ham in snippers.
2. Zet de pan met bouillon op het vuur en breng deze aan de kook.
3. Voeg de risotto rijst toe bij de uien en bak de rijst tot deze een beetje glazig wordt.
4. Blus de rijst af met een flink scheut Martini.
5. Wanneer de Martini bijna verdampt is kunnen de tomatenblokjes worden toegevoegd samen met een flinke schep bouillon. Verkruimel het chillipepertje boven de risotto en roer alles goed door.
6. Roer de risotto voortdurend en steeds als het vocht bijna is opgenomen doe je er weer een flinke soeplepel bouillon bij.
7. Doe dit net zolang tot de risotto bijna gaar is.
8. Roer de boter, kaas en de halve uitgeknepen citroen door de risotto
9. Meng nu de spinazie beetje bij beetje met de risotto zodat deze kan slinken.
10. Als alle spinazie door de risotto geroerd is kunnen ook de tomaatjes worden toegevoegd.
11. Voeg als laatste de geroosterde pijnboompitten en de gesneden ham toe. Breng op smaak met peper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten