dinsdag 31 maart 2009

Gebakken ananas met Kahlua

Gekarameliseerde ananas!




In het thema; Koken met alcohol, moest er natuurlijk ook een dessert met alcohol komen. Eigenlijk wilde ik de ananas flamberen.. Maar bij nadere inspectie van de afzuigkap leek mij dit toch niet zo'n goed idee. De afzuigkap hangt behoorlijk dicht boven de kookplaat en dat leek me iets minder verstandig. Maar het afblussen en laten karameliseren in de Kahlua was ook zeer geslaagd en zeker geen binnenbrandje waard :)



Ingrediënten voor 3 personen:
- 1 blik ananas schijven
- klont boter
- scheut Kahlua

Bereiden:
1. Verhit de boter in een koekenpan.
2. Leg de ananas schijven in de pan en bak ze totdat ze een beetje bruin worden.
3. Schenk de Kahlua over de ananas schijven en laat deze karameliseren.
4. Lekker met een bolletje ijs!





Tips:

- Mocht je wel willen flamberen, zet dan de afzuigkap uit!
- Uiteraard ook erg lekker (misschien wel lekkerder) met verse ananas.
- Het lijkt mij erg lekker om de gekarameliseerde ananas in een vruchtentaart te verwerken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */