Inzending Foodblogevent maart: Koken met alcohol!
Calvados; een gedestilleerde appelcider, lijkend op cognac. En tevens de drank in het gerecht van de eerste inzending van de gastvrouwen van deze maand.
Dit gerecht heeft ons echt heel goed gesmaakt. Het zoete sausje met de pruimen en Calvados is een waar feest en past uitstekend bij de kip gevuld met brie. Ja, zeker voor herhaling vatbaar!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 kipfilets (scharrel of biologisch)
- 50 gram brie
- 200 ml Blue Band finesse kookroom
- 30 ml Calvados
- 100 gram gedroogde pruimen
- een klein handje gehakte walnoten
- 2 eetlepels Fair Trade 'fris kruidig' Dipper
- 250 gram verse tagliatelle
- 400 gram broccoli
- 8-10 cocktailprikkers
Bereiden:
1. Snijd de zijkant van lengte de kipfilet in tot het een soort 'zakje' wordt.
2. Snijd plakjes van de brie en stop ze in de kipfilet. Maak ze dicht met wat cocktailprikkers en zorg dat de prikkers niet teveel uitsteken.
3. Bak de kipfilets in een pan met boter langzaam gaar in ca 12-15 minuten. Gebruik eventueel een vleesthermometer.
4. Kook ondertussen de broccoli beetgaar, kook ook de pasta in een aparte pan.
5. Haal de kip uit de pan als deze gaar is. Bak de pruimen en walnoten heel even in het bakvet, blus af met de Calvados.
6. Voeg nu de kookroom en eetlepels kruidendipper toe. Warm goed door en laat inkoken tot de gewenste dikte.
7. Serveer de kipfilets met de pasta en broccoli.
Tips:
- In plaats van broccoli kun je ook een andere groente naar keuze bij het gerecht serveren.
- Gebruik een goed scherp mes om de kipfilets in de snijden. 'Weef' de cocktailprikkers door de kipfilet om deze dicht te maken.
- In plaats van Calvados kun je ook cognac gebruiken; toch heeft calvados zeker de voorkeur!
- De Fair Trade dipper was erg lekker als kruidenmelange, maar je kunt ook zelf een kruidenmix naar keuze toevoegen.
woensdag 25 maart 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten