dinsdag 17 maart 2009

Pasta al limone met tuinerwtensalade















Heerlijk zomerse combi, citroen en munt!


Na zo'n heerlijke lentedag had ik zin in een frisse maaltijd. Dat is zeker gelukt met deze citroenpasta met tuinerwten salade. De pasta is verrassend simpel, maar de citroensmaak maakt het toch een bijzonder maaltje. Helemaal in combinatie met de tuinerwtensalade waar ook munt en citroen door zit. De salade en pasta passen erg goed bij elkaar en vormen een heerlijke zomerse combinatie! Ook lekker met een stukje vis erbij.

Ingrediënten pasta 4 personen:
- 400 gram Penne
- 1 citroen
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 250 ml kookroom (Blue Band Finesse)
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- peper en zout

Ingrediënten salade:
- 300 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 kropsla
- 2 eetlepels gehakte munt
- 2 eetlepels citroensap
- olijfolie

Bereiden pasta:
1. Kook de pasta al dente in ruim kokend water met een beetje zout.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit deze op laag vuur in 4 á 5 minuten.
3. Rasp de schil van de citroen. Schenk de kookroom en citroenrasp bij de uien.
4. Breng de saus aan de kook en voeg 2/3 van de Parmezaanse kaas toe. Smelt deze door de saus.
5. Breng de saus op smaakt met citroensap en versgemalen peper en zout.
6. Giet de pasta af en roer deze door de saus.
7. Serveer de overgebleven kaas bij de pasta.

Bereiden Salade:
1. Was de kropsla en snijd de sla in reepjes. Hak de munt fijn.
2. Doe de tuinerwten in een vergiet en spoel de erwten af met heet water om ze te ontdooien.
3. Roer de erwten door de salade samen met de gehakte munt.
4. Voeg 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels olijfolie toe en wat peper en zout. Strooi eventueel wat Parmezaanse kaas over de salade.

Uit: Allerhande 08 2008

Tips:
- Serveer een groene salade bij de pasta, anders is het wel een erg bleek gerecht.
- Toch wat groente door de pasta? Groene asperges zijn een aanrader. Buiten het seizoen kun je voor verse bladspinazie gaan, ook erg lekker!
- Bak een plakje serranoham per persoon in een koekenpan knapperig en serveer dit bij de pasta.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */