zondag 1 februari 2009

Tagliatelle met broccoli en pesto

Aardappel door de pasta?!

Lees ik dat nu goed; een aardappel door de pasta? Ja. Ik heb het recept drie keer goed bekeken en het staat er echt. Na een klein onderzoekje op internet blijkt het juist heel authentiek italiaans om fijn gesneden of gepureerde aardappel door een pasta te doen. Dit geeft een romige smaak. Het is wel belangrijk de aardappel echt heel dun te snijden. Gebruik bij voorkeur een zo kruimig mogelijke aardappel.

Ingredienten voor 4 personen:
- 500 gram tagliatelle
- 1 middelgrote kruimige aardappel
- 2 stronkjes broccoli
- 15 gram basilicum
- 70 gram parmezaanse kaas
- 4 flinke eetlepels groene pesto
- 100 ml Blue Band finesse kookroom
- 50 gram pijnboompitten
- grof zeezout en peper

Bereiden:
1. Kook de pasta volgens de verpakking
2. Snijd de broccoli in kleine roosjes, snijd de steel van de broccoli in kleine dunne plakjes.
3. Schil de aardappel en schaaf hem in flinterdunne plakjes met de dunschiller of kaasschaaf.
4. Voeg aan het kookwater van de pasta de broccolisteeltjes en aardappelplakjes toe.
5. Voeg 3 minuten voor het eind van de kooktijd van de pasta de broccoliroosjes toe.
6. Giet de pasta en andere ingredienten in de pan af en doe ze terug in de pan.
7. Rooster de pijnboompitten
8. Roer door de pasta de pesto, basilicum, parmezaanse kaas, kookroom en pijnboompitten. Breng op smaak met (zee)zout en peper. Warm het geheel goed door en je kunt aan tafel!

Tips:
- Een bakje spekjes of wat rauwe ham is een goede keuze als je wat vlees wilt toevoegen aan het gerecht. Je zou de pijnboompitten dan weg kunnen laten.
- Gebruik een kruimige aardappel en schaaf deze dun met een dunschiller of kaasschaaf.
- Lijkt de aardappel je helemaal niks of heb je geen zin een hele zak hiervoor te kopen? Zonder aardappel smaakt de pasta ook goed. Ik zou er persoonlijk geen aardappelen voor kopen.
- Als je voorgeroosterde pijnboompitten koopt, heb je voor dit gerecht maar één pan, een vergiet en snijplank nodig; weinig afwas!
- Een groentebouillonblokje en wat minder pesto geeft het recept ook veel smaak.
- Roer de tagliatelle rustig met evt wat olie. Zo voorkom je dat je hem stukroert, wat snel gebeurt, helemaal bij grotere hoeveelheden.
- Dit recept is gebaseerd op een recept van Jamie Oliver uit Kookrevolutie. Het origineel is echter een vrij droog geheel zonder echt een 'bite', vandaar dat hier een eigen draai aan is gegeven door o.a. het toevoegen van kookroom en pijnboompitjes.

1 opmerking:

  1. who dit recept ziet er echt heel lekker uit! ik wordt vooral blij doordat je het met 1 pan klaar kunt maken en er veel groene groenten in zit!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */