donderdag 18 november 2010
Gevulde tortilla's uit de oven
Lekker makkelijk - Lekker en makkelijk!
Alweer veel te lang geleden dat ik tortilla's had gegeten! In het studentenhuis kwam dit gerecht regelmatig op tafel, maar dan in de -doe het zelf- variant. Een grote pan met gehakt, bonen en saus (uit een zakje) kwam op tafel samen met sla, paprika, tomaat, creme fraiche, chilisaus, en natuurlijk geraspte kaas. Iedereen kon lekker zijn eigen tortilla samenstellen. Altijd succes verzekerd en ook nog eens een erg gezellige maaltijd. Hierbij de iets aangepaste variant voor tortilla's uit de oven, met zelfgemaakte saus, zonder zakje ;)
Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 tortilla’s
- 1 rode paprika
- 1 ui, fijngehakt
- 200 gram rundergehakt
- 1 el olijfolie
- 1 klein blikje bruine bonen
- 1 klein blikje kidneybonen
- 1 klein blikje mais
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 0,5-1 theelepel paprikapoeder pikant
- peper en zout
- 50 gram geraspte kaas
Bereiden:
1. Snipper de ui en fruit deze in een beetje boter of olie. Voeg het gehakt toe en bak het rul bak op het laatst ook de kleingesneden paprika mee.
2. Roer nu de tomatenpuree, kruiden, bruine bonen, kidneybonen, mais en een klein scheutje water door het mengsel tot een dikke massa. Laat 5 minuten sudderen en breng op smaak met peper en zout.
3. Besmeer de tortilla's met een laagje crème fraîche. Verdeel over het midden 1/8 van het gehaktmengsel.
4. Rol de tortilla op en steek er een cocktailprikker in om te voorkomen dat hij weer opengaat.
5. Leg de tortilla's in een licht ingevette ovenschaal en bestrooi met wat geraspte kaas.
6. Bak de tortilla's in de voorverwarmde oven op 200 graden in 10-15 minuten goudbruin en knapperig.
Lekker met wat frisse sla en guacamole!
Tips:
- Erg lekker met verse guacamole,ik ging voor een doe het zelf kit uit de supermarkt.
- Beetje meer pit? Voeg wat tabasco toe aan het gehaktmengsel of pittige chilisaus.
- Ook lekker met een goede eetlepel zoete chilisaus.
Categorie:
Hoofdgerechten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Lekker!
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk. Ik heb 'm gemaakt met tomatenblokjes en chilisaus..en zonder de bonen.
BeantwoordenVerwijderenDaardoor valt het iets minder zwaar.