ORANJECAKE !!!
Met Koninginnedag kleurt heel Nederland oranje en zo ook onze bijdrage voor het Foodblog-event van deze maand! Het is een heerlijke worteltjestaart geworden. Nou zijn de wortels zelf natuurlijk al oranje, maar toch konden het niet laten om ons eens flink uit te leven met een flesje oranje kleurstof en oranje decoballetjes. In cupcake variant erg leuk om te verkopen tijdens de vrijmarkt !
Ingrediënten voor 1 cake:
- 3 eieren
- 0,5 kopje neutrale olie
(geen olijfolie, maar bv. arachideolie olie of druivenpit olie)
- 2 koppen bloem,
- 1 kopje suiker,
- 3 theelepels bakpoeder,
- 0,5 theelepel kaneel,
- 3 kopjes geraspte wortels,
- 0,5 kopje fijngehakte walnoten
- 1 kopje rozijnen
- 3 eetlepels gemalen kokos
- 1 sinaasappel
Glazuur:
- 100 gram mascarpone
- 200 gram roomkaas (Monchou of Philidelphia voor in de keuken)
- 75 gram poedersuiker
- 2 limoenen
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden
2. Rasp de wortels met een grove rasp. Rasp de sinaasappelschil fijn en pers de sinaasappel.
3. Klop met een mixer de suiker en de eieren tot een romige crème.
4. Mix het bloem, bakpoeder, kaneel, olie en de geraspte sinaasappelschil + sap door de crème.
5. Roer nu met de hand de rozijnen, de gehakte walnoten en de geraspte wortel door het deeg.
6. Verdeel het deeg over de ingevette cakevorm.
7. Bak de cake in ca. 40-50 minuten gaar in de voorverwarmde oven. (controleer met een sateprikker of de taart gaar is, dit is het geval als de sateprikker na 5 seconde schoon uit het deeg komt)
8. Laat de taart 10 minuten afkoelen in het bakblik. Na de 10 minuten kan de taart uit het blik halen en op het rooster af laten koelen.
Glazuur
1. Laat de cake minstens een uur afkoelen
2. Roer alle ingrediënten voor het glazuur door elkaar; de mascarpone, roomkaas, poedersuiker, geraspte limoenschil en het sap.
3. Bedek de taart met een flinke laag van het glazuur.
4. Laat het glazuur in de koelkast wat opstijven.
Tip:
- Voor het oranjeglazuur is kleurstof gebuikt, een paar druppels was genoeg voor het prachtige resultaat ! Gelukkig proefde je er niets van :)
- Als maat voor een kopje is een gemiddeld koffiekopje genomen; net een slagje groter dan een senseo kopje.
maandag 27 april 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten