dinsdag 14 april 2009
Kip met cashewnoten uit de wok
Heerlijk roerbakgerecht met veel verse groenten en een verrassend makkelijke saus!
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram kipfilet
- 2 eetlepels maizena
- 2 eetlepels Shaoxing (een zoetige rijstwijn, kan eventueel vervangen worden door medium Sherry)
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 winterpeen
- 200 gram peultjes
- 200 gram mini mais
- 100 gram taugé
- 150 gram cashewnoten
- 400 gram rijst
- 1 gedroogd chilipepertje
- olie om in te bakken
Bereiden:
1. Snijd de kip in blokjes en meng deze met de maizena, rijstwijn en oestersaus. Roer alles goed door elkaar zodat de kip helemaal met de saus bedekt is. laat de kip 30 minuten marineren.
2. Rooster ondertussen de cashewnoten, snipper de ui en de knoflook, snijd de wortel in reepjes, en snijd de mais in kleinere stukjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Laat de kip een klein beetje uitlekken en bak de kip gaar in de wok. Houd de kip na het bakken apart in een schaal.
4. Gebruik dezelfde pan om de ui en de knoflook te fruiten.
5. Voeg de groenten toe en wok deze tot ze beetgaar zijn.
6. Voeg de kipfilet weer toe bij de groenten en schenk 150 ml water in de wok. Roer alles goed door en laat de saus binden.
7. Verkruimel het chilipepertje boven de saus en roer deze samen met de cashewnoten er goed doorheen. Serveer met de gekookte rijst.
Tip:
- Doordat de kip in de saus met maizena gemarineerd is krijgt de kip een mooi bruin laagje tijdens het bakken. Door later water toe te voegen bind de maizena dit tot een saus.
- Met de groenten kan je lekker variëren! Paprika, sugarsnaps, rode ui, bosui, paksoi..
Gebruik de groente die jij lekker vind !
- Ook lekker met noodels.
Categorie:
Hoofdgerechten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten