woensdag 8 april 2009

Pasta(salade) met pesto, tomaat en gegrillde paprika

Makkelijke, snelle en lekkere pasta(salade)!

Het blijft weer langer licht, de temperaturen stijgen, de lammetjes huppelen weer in de wei. Ja, het is nu echt lente! Tijd voor een makkelijke pastasalade. Deze pasta kun je perfect van tevoren bereiden voor een picknick of barbecue. Het is niet moeilijk in grote hoeveelheden te maken en bovendien maak je niet veel vies. Scheelt weer afwas. Ik at deze pasta vandaag warm, maar heb hem ook een paar keer koud bereid. Allebei erg lekker!




Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gram penne of farfalle
- 400 gram cherrytomaatjes
- 1 pot gegrilde paprika's (465 g)
- 65 gram pijnboompitjes
- 150 gram Parmezaanse kaas, geschaafd
- 2 bakjes of 1 flinke bos basilicum (blaadjes)
- 3 eetlepels pesto
- een klein teentje knoflook, geperst
- peper en zout
- eventueel een zakje rucola

Bereiden:
1. Kook de pasta al dente. Als je de pasta koud wilt hebben houdt hem na het afgieten onder de koude kraan in het vergiet.
2. Snijd de cherrytomaatjes en gegrilde paprika's in stukjes en snijd de basilicum fijn.
3. Rooster de pijnboompitjes.
4. Meng nu de pasta (van het vuur) met de cherrytomaatjes, gegrilde paprika's, basilicum, Parmezaanse kaas, pesto en pijnboompitjes. Breng goed op smaak met zout en peper.
5. Serveer op een bedje van rucola of roer ook de rucola door de pasta. Het is aan jou!

Tips:

- In plaats van gegrilde paprika's kun je ook zongedroogde tomaatjes nemen.
- Bewaar wat kookvocht; als de pasta te droog dreigt te worden kun je er een paar eetlepels kookvocht door doen. Olijfolie kan natuurlijk ook, maar pas op dat de pasta niet te vettig wordt.

1 opmerking:

  1. Inderdaad een buitengewoon smakelijk, snel en gemakkelijk gerecht! Ik heb het aangepast voor 1 persoon en dat lukte goed.Zowel met als zonder rucola gegeten en allebei heel lekker.
    Ook nog gezond en vegetarisch.
    Johan

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */