dinsdag 21 april 2009

Aardbeientaartje

Snel en fris taartje

Aardbeien blijven een bijzondere aantrekkingskracht op mij hebben. Van het weekend ging ik dan ook naar huis met 2 grote dozen aardbeien, jammie! Alleen toch wel wat veel, dus moest er een mooie toepassing voor de aardbeien worden gevonden. Het werd een heerlijk zomers aardbeientaartje met eierkoekbodem en een laagje roomkaas.

Benodigdheden:
- Springvorm van 18 cm doorsnede
- Mixer




Ingrediënten voor 1 taartje (doorsnede 18 cm):

- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 75 gram suiker
- 1 theelepel backin
- snuf zout
- 80 gram roomkaas
- scheutje melk
- Verse aardbeien of ander rood fruit

Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Scheid de eieren, houdt het eiwit apart.
3. Mix het eigeel met de suiker tot een romige crème.
4. Mix nu het bloem, zout en backin door het mengsel.
5. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom.
6. Spatel het stijve eiwit voorzichtig door het deeg. Probeer niet te roeren; dan zakt het eiwit in.
7. Verdeel het beslag in de ingevette springvorm.
8. Bak de bodem gaar en goudbruin in circa 20 minuten. Laat de bodem buiten de oven afkoelen.
9. Besmeer de bovenkant van de bodem met de roomkaas. De roomkaas kan je eventueel wat minder dik maken door deze een beetje los te kloppen met een scheutje melk.
10. Bedek de bovenkant van de bodem met verse aardbeien of ander fruit.

Tips:
- Wil je een grotere taart maken? Gebruik dan een veelvoud van de ingrediënten.
- De roomkaas kan je eventueel wat zoeter maken door er een beetje suiker door de mengen.
- Wil je de taart nog een dagje bewaren? Bestrijk de aardbeien dan met Taartina, zodat ze langer goed blijven en niet uitdrogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */