woensdag 18 november 2009

Mini pannetje witlof met ham en kaas

Bijgerechtje voor 1 persoon.

Soms heb je maar heel weinig nodig om iets heel simpels net even wat speciaals te maken. Dat geldt zeker voor dit simpele witlof gerechtje. Gewoon de ouderwetse klassieker "witlof met ham en kaas uit de oven" maar dan in een ander jasje, een mini pannetje !

Net zo lekker als vroeger toen mijn moeder dit altijd maakte. Witlof was altijd een van de favoriete groente bij ons thuis, mede door de kaas en de ham die het altijd tot een feestje maakt.




Ingrediƫnten voor 2 personen:

- 4 stronkjes fijne witlof
- 2 grote plakken kaas
- 4 plakjes ham
- peper en zout

Bereiden:
1. Maak de witlof schoon en snijdt deze klein. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook de witlof 5 minuten en laat deze daarna goed uitlekken!
3. Snijdt de ham in reepjes en snijdt ook 1 plak kaas klein.
4. Meng de witlof met de ham en kaas en breng deze op smaak met peper en zout.
5. Verdeel de witlof over de kleine pannetjes en bedek de bovenkant van de pannetjes met de overige kaas.
6. Zet de pannetjes zonder deksel circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Tips:
- Lekker snel ? Roerbak de witlof een paar minuutjes in plaats van deze te koken.
- Ook erg lekker met raclettekaas.
- Gebruik eens prei in plaats van witlof.

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me heel lekker dank je wel Groetjes uit Zuid Afrika

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk deze site wie heeft er nog meer recepten?

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */