maandag 22 december 2008

Varkenshaasje in serranohamWauw effect !

Een eenvoudig recept wat maar 20 minuutjes in de oven hoeft, met gegarandeerd 'wauw' effect !Echt genieten deze varkenshaasjes. Bereidingstijd is circa 15 minuten, dus dat is de moeite ook niet. Echt een aanrader om te maken, en varieren met de inhoud is heel makkelijk. Je zou bijvoorbeeld voor pesto en brie kunnen gaan! Of wat dacht je van geitenkaas en honing?

Ingrediënten voor 4 personen:
- 6 plakjes serranoham
- 2 varkenshaasjes
-een bol (buffel)mozzarella
- 2 flinke eetlepels olijventapenade (of andere tapenade naar keuze)

Bereiden:
1. Halveer de varkenshaasjes in de lengte. Smeer de ene helft in met de helft van de olijventapenade, en leg op de andere helft de helft van de mozzarella.
2. Leg de varkenshaasjes nu weer op elkaar.
3. Leg 3 plakjes serranoham neer en zet het varkenshaasje erop. Rol het varkenshaasje in de serranoham en bestrijk met wat olijfolie.
4. Doe hetzelfde met het tweede varkenshaasje.
5. Leg de twee varkenshaasjes in een ovenschaal en zet ze 20 minuten in de oven op 180 graden. Zet daarna de oven uit en laat nog ca 5 minuten rusten. Serveer een half varkenshaasje per persoon.

Tips:
- Ideaal van te voren te bereiden als er mensen komen eten. De varkenshaasjes hoeven dan alleen nog maar even de oven in.
- Kies een niet te groot varkenshaasje wat mooi gelijkmatig is in dikte. Bij een te groot varkenshaasje past de ham er niet meer omheen!
- Lijkt een half varkenshaasje per persoon je wat weinig? Dit is zeker niet zo! Door de vulling en de ham is het best machtig geworden!
- Lekker met pasta met spekjes en wodka of deze heerlijke aardappeltjes uit de oven!

Uit: Twaalf maanden lekker eten, Albert Heijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */