woensdag 24 december 2008

Kookrevolutie?


De goedheiligman besloot mij dit jaar te verassen met een kookboek van Jamie Oliver. Nu had ik al 'Jamie's Italie' in de kast staan, en daar stond het vooral. De ingredienten waren vaak lastig te krijgen (denk aan hele varkenspoten) en dat hield mij tegen uit dit boek te koken. Dit boek is echter echt een revolutie!

De gerechten in het boek zien er heerlijk uit. Er staan niet alleen plaatjes van het eindresultaat, maar ook de tussenstappen zijn gefotografeerd. Dit is heel handig als je bevestiging wilt of je het wel goed doet. Met simpele ingredienten die gewoon verkrijgbaar zijn bij de Albert Heijn kun je goed af. Ik was meteen enthousiast en heb me de volgende dag direct uitgeleefd met de Lasagne bolognese. Leuk is dat in het boek ook vele tips te vinden zijn bij het maken van het recept, bijvoorbeeld op welk punt het lastig wordt bij het storten van je Tarte tatin en wat je eraan kunt doen om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ondanks dat kon ik niet direct vinden waarom ik mijn lasagnebladen moest blancheren. Ik heb niet toegegeven aan mijn eigenwijsheid en heb het recept goed opgevolgd, en het bleek heel handig bij het leggen van de lasagna. Je kunt dan namelijk de bladen mooi tot in de hoeken leggen omdat je ze kunt snijden.

Wat wel jammer is aan het boek is dat er geen overzicht staat van de totale bereidingstijd. Dit kan varieren tussen de 20 minuten en 3,5 uur. Het eerste hoofdstuk gaat wel over snelle gerechten, maar als je iets uitkiest zie je pas als je het recept helemaal hebt doorgelezen of het lang gaat duren of niet. Soms is het wel handig om dit ergens in een overzichtje te zien.

Het revolutie-aspect van het boek is dat je uit elk hoofdstuk één of meerdere recepten leert aan iemand anders. En diegene leert dat weer door aan iemand, en zo zullen de recepten heel veel mensen bereiken. Ik ga mijn best doen, want met dit boek krijg je meteen zin om een van de recepten te maken!

1 opmerking:

  1. Sinds 2e kerstdag is ook Femke in het bezit van een versie van de kookrevolutie, bedankt kerstman ! (nu hoef ik niet helemaal meer naar Ivo's kamer te lopen :P )

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */