maandag 22 december 2008

Beste oven aardappeltjes ooit


Aardappeltjes uit de oven volgens 'Kookrevolutie' van Jamie Oliver. Zeker een revolutie, deze aardappeltjes! Het maakt niet uit waarbij je ze serveert, want ze maken elk gerecht een beetje feestelijk. Ik bereid ze het liefst met Pommes Culinair van de AH. Laat je niet afschrikken door de lange oventijd van 45 tot 60 minuten, ze zijn het wachten waard.

Ingrediënten voor 4 personen:
* 1 kg Pommes Culinair of andere iets kruimige aardappeltjes, geschild
* een bol knoflook, teentjes niet ontdaan van het velletje
* rozemarijn
* grof zeezout
* een scheut olijfolie

Bereiden:
1. Schil de aardappels en snijd ze in stukjes van ca 2x2 cm. Breng ruim water met wat zout aan de kook. Voeg de aardappeltjes toe aan het kokend water. Wacht tot het water weer kookt en laat dan 10 minuten koken.
2. Giet de aardappeltjes af in een vergiet. Nu komt het belangrijkste: Schud de aardappeltjes flink heen en weer in het vergiet. Wees niet voorzichtig! Door de aardappeltjes flink te mishandelen in het vergiet krijgen ze een beetje een zacht laagje.
3.Verhit nu de scheut olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook en rozemarijn toe. Beweeg ze wat door de olie zodat deze smaak krijgt van de kruiden. Voeg nu de aardappeltjes even toe om de olie, kruiden en knoflook goed over ze te verdelen. Bestrooi met zout en haal de pan van het vuur.
4. Leg de aardappeltjes op de bakplaat uit de oven (bakpapier!) en spreid ze goed uit. Probeer dat de aardappeltjes niet teveel op een hoop liggen, maar dat ze mooi zijn uitgespreidt. Zet in de oven op 200 graden en haal ze er over een uur uit, als ze goudgeel een licht bruin zijn zoals op het plaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */