maandag 22 december 2008
Sint Jakobsschelpen met aspergetips
Dit warme voorgerechtje is uit de kerst-Allerhande van 2008. De combinatie met de sinaasappel is verassend goed :) Daarom heb ik aan het recept een extra sinaasappel toegevoegd. Dit kan de salade goed hebben! Het is ook geen probleem gezouten pistachenootjes te gebruiken.
Ingredienten:
* 1 envelopje saffraan
* 1 eetlepel citroensap
* 300 g groene aspergetips
* 1 zakje bosuitjes (3 stuks)
* 4 eetlepels Griekse olijfolie
* 1/2 theelepel vloeibare honing
* 250 g St. Jakobsschelpen (diepvries)
* 2 sinaasappels
* 2 eetlepels ongezouten pistachenoten gepeld
Week de saffraan ca. 5 minuten in de citroensap. Voeg daarna de olie, honing en peper en zout naar smaak toe. Dit is de dressing. Kook de aspergetips 1 a 2 minuten, giet ze af en schep ze om met de bosui en de dressing. Ontdoe de sinaasappels van hun schil én velletje, en voeg deze ook toe aan de aspergetips. Grill de Sint Jakobsschelpen kort en leg alles op een bordje. Strooi de pistachenoten erover.
Categorie:
Warme voorgerechten
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten