dinsdag 30 december 2008

Rookvleesrolletjes met roomkaas en bieslook


Erg snel en erg lekker; succes gegarandeerd! Zelfs mijn kieskeurige broertjes vonden dit hapje zeer geslaagd.

Ingrediënten voor voor 10 hapjes:
- 1 zakje verse bieslook
- 1 pakje monchou ( 100 gram)
- 1 pakje rookvlees
- versgemalen peper

Bereiden:
1.
Knip de bieslook in stukken van 5 cm
2. Snijdt de monchou in 10 plakjes
3. Leg 1 a 2 plakjes rookvlees op elkaar op een snijplank, vouw de zijkanten naar binnen zodat de plakjes iets minder breed worden dan de bieslook.
4. leg hierop de monchou en de bieslook (steekt iets uit) en rol het geheel strak op.
5. Maal een beetje verse peper over de rookvleesrolletjes.

Tip:
- Kijk van te voren hoeveel plakjes rookvlees je hebt en bepaal hoeveel plakjes je per hapje kunt gebruiken.
- Een schaar in de keuken is erg handig, om bijvoorbeeld bieslook of andere kruiden te knippen. Zorg wel dat deze schaar schoon is en bij voorkeur alleen voor etenswaar wordt gebruikt.
- Dit hapje kan gemakkelijk van te voren gemaakt worden, bewaar de hapjes dan afgedekt in de koelkast.

2 opmerkingen:

  1. Jullie hebben ook een kookblog!!! Haha... wat leuk zeg! Die ga ik zeker regelmatig checken... Zag het net toevallig.. Superleuk en ziet er erg lekker uit allemaal!
    Groetjes
    Simone

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben benieuwd naar het recept...

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */