maandag 1 maart 2010

Samenvatting Foodblogevent Februari: VEGETARISCH

Ovenschotels - lunch - soep - salade - snacks - curry - bijgerechten - risotto - pasta - flensjes..

Werkelijk alles is voorbijgekomen deze editie van het Foodblog-Event! En ja allemaal vegetarisch deze heerlijke gerechten.

Ons doel was om een mooie verzameling vegetarische recepten te verzamelen en met al deze geweldige inzendingen kunnen we niet anders zeggen dan dat dit helemaal gelukt is !

Iedereen heel erg bedankt voor de fantastische inzendingen!

Ik denk dat niemand meer kan zeggen dat vegetarisch eten niet lekker is, want onderstaande gerechten bewijzen het tegendeel :)
























Hier volgen alle inzendingen voor het Foodblog-Event van deze maand:



Altijd genieten een lekker bordje dampende curry :) Sabine van Veglog.be zette een heerlijke vegetarische geurige curry met cashewnoten op tafel. Deze zelfgemaakte curry smaakt alsof hij zo bij dat gezellige Oosterse restaurantje vandaan komt.


Webby van webbyishere.nl verraste ons met een heerlijk broccoli recept. Nee niet gewoon broccoli, maar broccoli met hazelnoten en sojasaus. Een lekker (anders) en makkelijk gerecht en dus weer eens een heel goed voorbeeld van dat lekker eten niet moeilijk hoeft te zijn!


Risotto! Christel van dailystuffandmore maakte een wel heel bijzondere risotto, een kerrierisotto met appel en ei. Een heerlijke risotto met echte arboriorijst, deze gaan we zeker een keer testen om onze risotto verzameling compleet te maken.


Lizet van de spinazieacademie maakte haar eigen variant op de Parmezaanse soep, gluten- en koemelk vrij. Het werd een heerlijke Salingers Soep, opgedragen aan de onlangs overleden Amerikaanse auteur J.D. Salinger die groot van was van Parmesan soup.


Simone van frogbites.nl haalde de lente alvast in huis met deze heerlijke toast met tuinbonen en erwten. Een heerlijke licht en fris lunchgerecht gemaakt van verse tuinbonen en erwten. Laat die mooie zomerdagen maar komen!


Silke van Silkeskookhoekje had een waar mezze feestje thuis. Feest was het zeker met alle heerlijke dips en sausjes (Tzatziki, Taramasalata, Marokkaanse wortelasalse en Tyrokafteri) gegrilde hallouimi kaas en fallaffel. Dat wordt smullen met haar heerlijke mezze met gegrilde halloumi en falaffel.


Alberto van lekkerhapje.nl maakte een heerlijke tagliatelle met champignons, aubergine en blauwe kaas. Wat begon als een goede poginge eindelijk eens een recept te maken uit De Zilveren Lepel, eindigde als een geslaagde tweak van het origineel en daarmee een erg lekker hapje!


Ook bij Tim en Celine van kookn.nl werd het al een beetje zomer met hun heerlijke salade met radijs, avocado en kaas. Deze salade is vooral favoriet doordat je door de combinatie van radijs met avocado, kaas en olie een zacht en smakelijk ensemble krijgt.


Jeroen van rietjeenjeroen.nl stuurde een lekker recept in voor spuitjes met kastanjes. Een verrassende combi en ook erg lekker voor de parttime vegetariër die er liever een beenhammetje bij eet.


Cecile van cecilekookvoorjou.nl maakte een ongelooflijk vega gerecht! Een heerlijke ovenschotel met aubergine, tomaat, basilicum en kaas. Het gerecht heeft dan ook wel wat weg van Melanzane al Parmigiano. Dit gerecht is zelfs favoriet bij echte vleesliefhebbers!


Anjz van mangerie verbaasde ons met haar inzending: Glamorgan worstjes. Hoe kunnen worstjes nou vegetarisch zijn ?! Nou dat kan heel goed met deze heerlijke worstjes die bestaan uit een kruidige kaasvulling met een knapperig korstje. En nee het zijn geen kaaskroketjes :)


De verstandigekock ging voor witlof met bier en Montfoorste kaas. Een heerlijke variant op de klassieke witlof met ham en kaas. Als bier werd Orval gebruikt, een trappistenbier uit Wallonië. Montfoortste kaas kende ik voorheen niet, deze kaas wordt ook wel de Nederlandse Port Salut genoemd. Heerlijk witlof met Port Salut!


Tonia van watatenwij maakte een heerlijke preisoep met een dekseltje. Met deze feestelijke soep doet ze voor het eerst mee met het foodblog-event. Een heerlijke soepje, vooral met zelfgemaakt stokbrood erbij!


Marjoke van companyinmykichten maakte een fritatta uit de oven. Eigenlijk een heel groot gevuld ei met allemaal lekkere dingen. Een ideaal gerecht voor als er veel mensen komen eten! De fritatta ziet er heerlijk uit!



Zelf hebben we twee nieuwe vegetarische gerechten gemaakt die meteen favoriet waren! Een heerlijke vegetarische pasta met aubergine, kikkerewten en ricotta en vegaterische kruidenflensjes met groenten. Met alle nieuwe recepten zou het best eens kunnen dat we er binnenkort weer een aantal favorieten bij hebben!



Met deze samenvatting sluiten we het Foodblog-Event van Februari af.
Iedereen nogmaals bedankt voor zijn enthousiaste deelname en de mooie recepten :)

De volgende editie zal georganiseerd worden door MANGERIE !!!

http://mangerie.blogspot.com/2010/03/foodblogevent-maart-2010verjaardagsbuff.html

6 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit was zo te zien een erg geslaagde foodblog-editie. Veel nieuwe deelnemers zo te zien. Voor het eerst sinds tijden heb ik het laten af weten. Ik ben net deze maand met mijn eigen bedrijf gestart. In maart doe ik weer mee!

    Groeten,

    Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie verzameling. Ga hier zeker wat recepten van aan mijn culinair arsenaal toevoegen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo iedereen,
    Op school zijn we in groepjes bezig aan een onderzoek. Dat van ons gaat over vegetariërs, we zoeken vegetarische mensen die een enquête willen invullen. Degene die ons zouden willen helpen: gelieve een mailtje te sturen naar vegetarischonderzoek@hotmail.com. Jullie zullen dan een enquête ontvangen in jullie mailbox.
    Jullie zouden ons er een enorm groot plezier mee doen.

    Alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */