maandag 22 maart 2010

Thaise salade met kip

Echt een feestje!

Ja dat was deze heerlijke salade zeker! Alle verschillende ingrediënten combineren fantastisch met elkaar, maar je blijft wel alle afzonderlijke smaken herkennen. Lekker met de lauwwarme kip die door het marineren een heerlijke zoet/pikant laagje krijgt dat prachtig kleurt tijdens het bakken.

Een beetje zachte noodles erdoor en je hebt een heerlijke maaltijdsalade. Ook lekker voor bij een picknick of BBQ. De salade is erg makkelijk te maken en is zo klaar, alleen de kip moet even een half uurtje marineren. Een echte aanrader ! Maak deze heerlijke salade en overtuig jezelf :)


Ingrediënten voor 4 personen:


Salade:
- 100 gram gemengde sla
- 1 bosui of lente-ui
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- 1/2 mango
- 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes
- 100 gram taugé

Kipreepjes:
- 300 gram kipfilet
- 1 eetlepel olijfolie met chili
- sap van 1/2 limoen
- 1 eetlepel chilisaus

Dressing:
- 1,5 eetlepel arachideolie olie (of andere neutrale olie)
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1,5 eetlepel (zoete) chilisaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- eetlepel citroensap
- peper en zout

Bereiden:
1.Maak de kipfilet schoon en snijdt deze in dunne reepjes.
2. Marineer de kip in de olijfolie met chili, limoensap en chilisaus. Zet afgedekt voor 30 minuten in de koelkast.
3. Maak ondertussen de dressing voor de salade door alle ingrediënten bij elkaar in te doen en op smaak te brengen met peper en zout.
4. Snijd de bosui in ringetjes en hak de koriander en peterselie fijn.
5. Schil de mango en snijdt dunne plakken, en leg de plakken stervormig op de borden.
6. Bak de kip gaar en bruin. Houdt de kip warm in aluminiumfolie.
7. Bak in dezelfde pan de taugé in 1-2 minuten zodat deze beetgaar is.
8. Verdeel de sla over de borden en strooi hierover de koriander, peterselie en bosui.
9. Schenk wat dressing over de salade en verdeel daarna de taugé over de borden.
10. Maak de salade af door de kipreepjes over de salade te verdelen en te bestrooien met de geroosterde sesamzaadjes.

Tips:

- Met wat noodles erdoor perfect als maaltijdsalade!
- Een mango kan je gemakkelijk schillen met een dunschiller.
- Snel, sneller snelst en light: vervang de gemarineerde kip door gerookte kipfilet, deze hoeft niet gebakken te worden en kan zo over de salade. (De gebakken en gemarineerde kipfilet is uiteraard wel het lekkerste :)

4 opmerkingen:

  1. Dit recept doet het water in de mond lopen en gaan we zeker eens proberen de komende zomer als we weer lekker buiten kunnen zitten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. waar laat je de bosuitjes nou na t snijden...?
    beetje onduidelijk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Bart,
    De bosui strooi je over de sla, zoals beschreven staat in stap 8. Duidelijker zo? Succes en eetsmakelijk !
    Groetjes Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vanavond gemaakt en gegeten: overheerlijk! Echt lekker voor op een warme dag!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */