woensdag 10 februari 2010

Vegetarische pasta met aubergine, kikkererwten en ricotta

Pastamania !

Pasta, ik kan er geen genoeg van krijgen, zoveel soorten zoveel smaken en zoveel mogelijkheden. Tijdens het wachten op het station kwam ik de Pasta Special tegen van La Cucina Italiane. Een magazine met maar liefst 115 pasta recepten ! Verdeeld in verschillende categorieën; Groente, vis, vlees, verse pasta, gevulde pasta en regionale pasta.
Nu nog kiezen !

Vandaag ging ik voor een pasta waar ik zelf nooit op was gekomen, een pasta met aubergine, kikkererwten, ricotta en Spaanse peper en verse kruiden. Een goede keuze bleek achteraf want de combinatie van verschillende smaken was erg geslaagd.

Deze pasta is wel even wat anders dan een pasta met rode saus, maar daarom juist weer lekker apart en weer eens wat anders dan een standaard pasta. Deze pasta heeft ook zeker potentie tot koude pasta salade.
Viel goed in de spaak deze pasta !

Ingrediënten voor 4 personen:
- 400 gram fusilli pasta
- 2 aubergines
- 200 gram kikkererwten (blik)
- 3 bosuitjes
- 2 verse rode pepers
- 1 envelopje saffraan
- 1 bakje ricotta
- bosje tijm
- bosje peterselie
- olijfolie
- peper en zout
- Parmezaanse kaas

Bereiden:
1. Schil de aubergines en snijdt ze in kleine blokjes van 0,5 x 0,5 cm.
2. Snijdt de bosui in dunne ringen. Halveer de rode pepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijdt de peper in ringetjes.
3. Rits de tijmblaadjes van de takjes en hak de peterselie fijn.
4. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
5. Fruit de bosui in een beetje olie. Voeg daarna ook de blokjes aubergine, de rode peper, saffraan en tijm toe. Maal flink wat peper en zout door het groente mengsel.
Als de pasta bijna klaar is kunnen de uitgelekte kikkererwten door het groentemengsel geroerd worden.
6. Giet de pasta af en meng een beetje van het kookvocht met de ricotta om deze wat losser te roeren.
7. Roer de pasta, ricotta en peterselie door de groenten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de pasta met een salade en versgeraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

3 opmerkingen:

  1. Pasta is en blijft toch wel een van mijn favoriete gerechten! Je kunt er zooooo veel mee doen en dit klinkt ook weer superlekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze heb ik gisteren gemaakt en het was heel erg lekker, bedankt voor dit recept, ik ga dit vaker maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Suzanne,
    Leuk om te horen dat het recept geslaagd was.
    Hier gaat dit gerecht ook zeker vaker op tafel komen !

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */