Lekker met raapsteeltjes en venkel.
Een lekkere frisse pasta met lente groenten. Raapsteeltjes zijn een van de eerste lente groenten en zijn nu weer volop verkrijgtbaar, ook gewoon bij de Albert Heijn in de koeling. De blaadjes hebben een nootachtige en pittige smaak en zijn heerlijk door een salade, pasta of stamppotje. Ook de venkel combineerde erg goed bij deze frisse pasta, de anijs en dille achtige smaak past ook erg goed bij de gerookte zalm. Een simpele maar zeer smaakvolle pasta echt een gerecht om de lente in huis te halen!
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 400 gram tagliatelle
- 200 ml Blue Band kookroom
- 200 gram gerookte zalm
- 1 grote rode ui
- 2 bosjes raapstelen
- 1 venkel
- 3 eetlepels kappertjes
- 1 citroen
- 30 gram Parmezaanse kaas
- peper en zout
Bereiden:
1. Maak de venkel schoon en snijdt deze in reepjes. Snijdt zeer dunne ringen van de ui en maak ook de raapstelen schoon.
2. Breng in een pan de kookroom samen met de Parmezaanse kaas aan de kook. Voeg de reepjes venkel toe en laat deze garen in de room.
3. Snijdt ondertussen de zalm in reepjes en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
4. Als de venkel wat zachter begint te worden ook de ui ringen en de kappertjes toevoegen aan de roomsaus. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
5. Giet de pasta af en roer deze samen met de zalm en de raapsteeltjes door de saus.
6. Serveer de pasta direct met een partje citroen en eventueel wat versgeraspte Parmezaanse kaas.
Tips:
- Vervang de raapstelen eventueel met spinazie.
- Vervang de venkel eventueel met koolrabi.
Een lekkere frisse pasta met lente groenten. Raapsteeltjes zijn een van de eerste lente groenten en zijn nu weer volop verkrijgtbaar, ook gewoon bij de Albert Heijn in de koeling. De blaadjes hebben een nootachtige en pittige smaak en zijn heerlijk door een salade, pasta of stamppotje. Ook de venkel combineerde erg goed bij deze frisse pasta, de anijs en dille achtige smaak past ook erg goed bij de gerookte zalm. Een simpele maar zeer smaakvolle pasta echt een gerecht om de lente in huis te halen!
Ingrediƫnten voor 4 personen:
- 400 gram tagliatelle
- 200 ml Blue Band kookroom
- 200 gram gerookte zalm
- 1 grote rode ui
- 2 bosjes raapstelen
- 1 venkel
- 3 eetlepels kappertjes
- 1 citroen
- 30 gram Parmezaanse kaas
- peper en zout
Bereiden:
1. Maak de venkel schoon en snijdt deze in reepjes. Snijdt zeer dunne ringen van de ui en maak ook de raapstelen schoon.
2. Breng in een pan de kookroom samen met de Parmezaanse kaas aan de kook. Voeg de reepjes venkel toe en laat deze garen in de room.
3. Snijdt ondertussen de zalm in reepjes en kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
4. Als de venkel wat zachter begint te worden ook de ui ringen en de kappertjes toevoegen aan de roomsaus. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
5. Giet de pasta af en roer deze samen met de zalm en de raapsteeltjes door de saus.
6. Serveer de pasta direct met een partje citroen en eventueel wat versgeraspte Parmezaanse kaas.
Tips:
- Vervang de raapstelen eventueel met spinazie.
- Vervang de venkel eventueel met koolrabi.
Lekker!! Pasta is bij ons altijd wel een winnaar en dit ziet er uit ALS een toppertje.
BeantwoordenVerwijderen