vrijdag 12 maart 2010

Couscoussalde met citroenkip

Lauwwarme salade met kipspies.

Gisteren deze heerlijke couscous salade gegeten. Deze lauwwarme salade haalt te lente alvast een beetje in huis. Heerlijke met de frisse smaak van citroen, fete, munt en peterselie. Door de couscous hadden we tuinerwtjes, gegrilde courgette en wat geroosterde pijnboompitten. De couscous salade combineerde erg goed met de kipspies die gemarineerd was in citroen, knoflook en een beetje gedroogde munt. Een erg geslaagde combi ! De lauwwarme salade is koud ook erg lekker en was ook al meteen omgedoopt tot de ideale picknick salade voor de zomer ! Je zou de citroenkip dan door de salade kunnen mengen of gewoon weglaten. Dan heb je een heerlijke vegetarische couscous salade.

Ingrediënten couscoussalade voor 4 tot 5 personen:
- 500 gram couscous
- 1 bouillonblokje (kip of groente)
- 1-2 courgettes
- 1 pak diepvries erwtjes
- 1 bosje peterselie
- 1 bosje munt
- 50 gram geroosterde pijnboompitten
- 200 gram fetakaas
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- peper en zout

Ingrediënten kipspiesjes 8-10 stuks:
- 500 gram biologische kipfilet
- 2 citroenen
- 1 grote teen knoflook
- 1/2 theelepel gedroogde munt
- 1 eetlepel bloem
- satéstokjes
- olie om in te bakken

Bereiden couscoussalde:
1. Snijdt de courgettes in plakken van ongeveer 0,5 cm. Grill de plakken aan beide kanten in een grillpan zodat mooie grillstrepen ontstaan. Snijdt de plakken na het grillen in vieren.
2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
3. Hak de peterselie en de munt zeer fijn en verkruimel de fetakaas.
4. Doe de diepvries erwtjes in een pannetje met water en verwarm de erwtjes.
5.Bereidt de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Los het bouillonblokje op in de te gebruiken hoeveelheid water. Gebruik geen extra zout. Roer de couscous na het wellen los met een scheutje olijfolie.
6. Meng de couscous nu met de verse kruiden, courgette, erwtjes, pijnboompitten en fetakaas.
7. Breng de couscoussalade op smaak met citroensap en versgemalen peper en zout.

Bereiden kipspiesjes:
1. Maak de kipfilet schoon en snijdt deze in blokjes.
2. Boen de citroenen goed schoon en rasp de schil. Hak de knoflook fijn
3. Doe de citroenschil, knoflook, munt en een eetlepel bloem in een diepvrieszak.
4. Doe de kipfilet in de diepvrieszak en meng de kipfilet goed met de bloem, knoflook en citroenschil.
5. Laat de kipfilet minsten een half uur marineren in de koelkast.
6. Rijg de kipfilet aan de satéprikkers en bak de kipspiesjes bruin en gaar in een grillpan.

Serveer de couscous salade met de kipspiesjes.

Tip:
- Geen zin/tijd om de courgette te grillen ? Wokken gaat ook prima !
- Koud ook ERG lekker !

1 opmerking:

  1. Bedankt, mooie en lekkere recepten,makkelijk te koken. Ik zal deze recepten gebruiken.
    Succes verder.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */