dinsdag 16 maart 2010

Maisstamppotje met citroenkip en tomatensla

20 minute meals - Jamie Oliver

Koken uit een Jamie Oliver kookboek ? Nee joh gewoon via je iPhone ! Sinds enkele maanden kan je de Jamie Oliver App downloaden; 20 minute meals. In eerste instantie vond ik de app vrij prijzig met zijn €5,99, maar recensies deden veel goeds beloven.

Voor €5,99 ben je de bezitter van 55 heerlijke Jamie recepten en een erg goed doordachte app. Deze app is zoals een app hoort te zijn, echt ontworpen om met de iphone gebruikt te worden op een geweldig intuïtieve manier. De app biedt de mogelijkheid om de recepten in geschreven stappen te doorlopen of door middel van een foto slide show! Erg fijn voor de visueel ingestelde mensen en iedereen die recepten 'freestyle' en niet woord voor woord wil volgen. Het programma bevat ook verschillende instructie filmpjes en uitleg van verschillende keukentools. Een boodschappenlijst ontbreekt ook niet en het is ook nog eens mogelijk om gemakkelijk tussen 2 en 4 personen te switchen bij een recept.

Ik ben fan! Ja zelfs na 1 recept, want de gebruiksvriendelijkheid en het design van deze app is echt super. En ach een interactief kookboek voor nog geen 6 euro is toch een koopje !

Het eerste recept uit de Jamie ap was erg geslaagd, een heerlijk stamppotje met kip ingewreven met citroen en tijm met daarbij een echte Jamie style tomatensalade. Heerlijk en... een echte 20 minute meal ! misschien 25 ;)

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 kg aardappels (met rode schil)
- 4 kipfilets
- 1 blikje (zoete) mais
- 5 rijpe tomaten
- 2 bosuitjes
- 1 rode peper
- 1 flinke bos basilicum
- paar takjes tijm
- 1 citroen
- rode wijnazijn
- klontje boter
- olijfolie
- versgemalen peper en zout

Bereiden:
1. Breng in een grote pan water met zout aan de kook. Maak de aardappels schoon (schillen hoeft niet, mag wel) en snijdt grote aardappels doormidden. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Als de aardappelen bijna gaar zijn de afgegoten mais toevoegen en even mee laten koken.
2. Ondertussen de tomaten en basilicum grof hakken en de bosuitjes in ringetjes snijden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper en hak de peper fijn.
3. Meng de tomaten, basilicum, bosui en rode peper goed door elkaar. Breng de tomatensalade op smaak met rode wijnazijn, olijfolie, peper en zout.
4. Plaats de kipfilets op een snijplank met de snijkant naar boven. Snij de kipfilet, kruislings, licht in met een scherp mes. Bestrooi met wat peper en zout.
5. Leg de kipfilets met de ingesneden snijkant naar beneden op een snijplank. Bedek de filets met een laagje vershoudfolie. Neem een pan met een dikke bodem en sla de kipfilets plat totdat ze ongeveer 1 cm dik zijn.
6. Boen de citroen goed schoon en rasp de schil boven de kipfilets. Wrijf de citroenschil goed in de kipfilet en besprenkel met olijfolie. verdeel de tijmblaadjes gelijkmatig over de kipfilet en druk deze goed aan.
7. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilets gaar in ongeveer 3 minuten per kant. Als de kipfilet gaar is zet je deze afgedekt met aluminiumfolie appart.
8. Giet de aardappels en mais af en stamp deze samen met een klontje boter tot een grove stamppot. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de stamppot met de kipfilet en de tomatensla.
Besprenkel de kipfilet eventueel nog met een beetje vers citroensap.

1 opmerking:

  1. Als ik een iPhone had, zou ik dit zeker eens proberen! Jammer genoeg zal ik daar eerst nog wat voor moeten sparen... Gelukkig zijn enkele van de receptjes alvast hier te vinden, handig!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */