woensdag 31 maart 2010

Zoet korstdeeg/zanddeeg

Pâte Sablée.

Heerlijk knapperig taartdeeg dat erg geschikt is als bodem voor verschillende zoete taarten.

Ingrediënten voor 1 taartvorm van 24 cm of 6-8 kleine:
- 250 gram bloem
- 125 gram boter (ijskoud, in blokjes)
- 1/2 zakje bakpoeder
- 2 eierdooiers (op kamertemperatuur)
- 80 gram suiker
- 1/2 theelepel vanille extract
- 2 gram zout


Bereiden met keukenmachine:
1. Snijdt de boter in blokjes en plaats deze in de vriezer, splits het ei.
2. Klop het eigeel, suiker en vanille extract tot een romig mengsel.
3. Doe de bloem en het zout in de keukenmachine en voeg de koude blokjes boter uit de vriezer toe. Maal het mengsel met de pulse-knop totdat een fijn kruimelig mengsel ontstaat.
4. Voeg nu ook het eimengsel toe. Maal weer een aantal keer met de pulse-knop. Het deeg is goed als het gemakkelijke samen is te knijpen en niet meer uit elkaar valt.
5. Als het deeg nog te droog of te kruimelig is voeg een eetlepel water toe en maal opnieuw kort.
6. Haal het deeg uit de foodprocessor en leg het op een bebloemde ondergrond. Kneed het deeg snel door een vorm een platgedrukte bal van het deeg.
7. Verpak het deeg in plastic folie en laat het deeg minstens 1 uur rusten in de koelkast voordat je het gaat gebruiken.

Tips:
- Informatie over verwerken korstdeeg
- Deeg van 1/5 cm dikte bak je in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin op 200 graden.
- Heerlijk als bodem voor een Grapefruit Tian of ander vruchtengebakje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
/* zoekresultaten */